Majka i ćerka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Često kažu da majka nije ona koja te rodi nego ona koja te odgaji kao prava majka. Priča o jednoj takvoj neverovatnoj sudbini sasvim slučajno je osvanula na društvenoj mreži Twitter/X i iako liči na izmišljeni scenario nekog filma - nije, i dešava se baš tu, kod nas.

"Imam prijateljicu koja ima dom za stare, povremeno kada je zauzeta, radi još jedan posao, zamoli me da skoknem i vidim da li je sve ok. Blizu mene je i nije mi problem...Jedna od korisnica, fina žena malo buckasta, simpatična jedna velika panda, stalno ljubazna, uvek oko 6 uveče ima posetu. Ista žena, izgleda mladoliko, mislila sam da je oko 30 godina, ima 40. Srela sam je nekoliko puta, ljubazna takođe. Upalo mi je u oči da donosi lepe stvari svojoj mami. Ćebe , čizme za po kući, lepe pidžame pastelnih boja, neka ćebad sa ježom kao igračkom itd… Kada se sretnemo, popričamo kratko o maminom stanju", između ostalog u objavi. 

Ispovest

Foto: Twitter/printscreen

 

Gospođa Milenija nije prava mama. Naime, od nje sam saznala da je svoju poćerku, našla u parku imala je 16 godina. Pobegla je od kuće, od oca alkoholičara, majka je preminula kada je imala 7 godina. Dva dana je bila u tom parku. Dovela je kod sebe, od tada je živela kod nje, završila fakultet, radi, brine o gospođi Mileniji bolje od bilo koje “prave” ćerke.

Lepa i uspešna žena, koja je ipak osetila šta znači imati majku i pravi dom. Ipak sudbina nađe svoj put, onome ko je zaslužio dobro. Milenija nema svoju decu, muž je imao neki zdravstveni problem, ostala je u tom braku, prihvatajući svoju sudbinu, do njegovog kraja.

“Nagrada” je stigla kad se najmanje nadala. Njena ćerka nikada nije više videla oca, niti imala želju da ode i potraži ga. Žao mi je što ne mogu rečima da dočaram kada dođe sa koliko ljubavi gleda svoju majku, to je nemoguće opisati. Jednostavno nema dovoljno reči u našem jeziku.

Gospođa Milenija ne može da hoda ima 90 godina i to je razlog što je u Domu. Sama je tražila to, da bi njena ćerka koliko toliko imala vremena za svoj život. Jednostavno osoba vredna svakog divljenja i poštovanja. Živi primer one čuvene: “Dobro čini, dobrom se nadaj”.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading