avion
Foto: Shutterstock

Ako se u avionu često krećete do toaleta, možda biste želeli da razmislite ponovo.

Stručnjak za putovanja Megan naglašava da da se toalet može otključati spolja. Ona takođe dodaje da su džepovi na naslonu sedišta, kopče sedišta i stočići za poslužavnik neka od najprljavijih mesta u avionu – i da nikada ne bi trebalo da hodate okolo u čarapama, jer se u prolazima često nalaze klice koje se prenose sa poda kupatila.

Na temu čistoće, ona takođe upozorava da biste možda želeli da razmislite o tome da se ušuškate u ćebe u avionu i kaže da se jastuci i ćebad na dugim letovima „zapravo ponovo koriste i da mogu biti čisti samo za prvi let u toku dana“.

Stručnjak za putovanja koji je obavio više od 300 letova u protekloj deceniji otkrio je neke manje poznate tajne aviona.

Od najprljavijeg dela aviona do razloga zašto postoje sitne rupe na prozorima, Megan Gougeon je u nedavnom YouTube klipu otkrila neke od enigmi života u kabini.

I sigurno je reći da nikada više nećete gledati na avion na isti način.

Najbezbednija sedišta

Prvo, na njenoj listi stvari koje „nikad nije rečeno“ putnicima avio-kompanije nalaze se detalji oko najbezbednijih sedišta u avionu, koja su – prema Megan – „u sredini poslednjeg reda u zadnjem delu aviona.“

Ona kaže da ova mesta imaju „najveću stopu preživljavanja u slučaju nesreće“ – međutim, nisu uvek najudobnija, jer im često nedostaje funkcija naginjanja i blizu su kupatila.

Takođe, Megan kaže ako ste primetili malu rupu na dnu prozora aviona, nemojte paničariti.

avion

 

 

Ona objašnjava da je ova funkcija nešto o čemu „avio-kompanije ne pričaju, ali igra veliku ulogu u održavanju sigurnosti i udobnosti tokom leta“.

To je zato što je kružni izlaz poznat kao „otvor za odzračivanje“ i „ključan je za regulisanje pritiska u kabini kako bi prozor bio jak i sprečio da se zamagljuje“. Ali, ne bojte se, to je jedan od tri sloja koji čine prozor aviona – i putnici ne mogu da pristupe ovom spoljašnjem staklu sa otvorom. Tako da nema potrebe da brinete da će vazduh ući u mesto gde sedite.

Megan dodaje da uvek treba proveriti ispod sedišta pre poletanja.

Ovo je da bi se osiguralo da zaista imate prsluk za spašavanje ispod, jer ponekad „putnici odlaze sa ovim“. Ako ga ne možete pronaći, Megan preporučuje da to odmah kažete stjuardesi.

BONUS VIDEO

@alo_portal Psiholog Snežana Repac otkriva zašto se mladi danas ne upuštaju u ozbiljne veze! #alo #alonovine #alodnevnenovine #psiholog #psihologija #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading