mitropolit joanikije
Foto: Printscreen/YouTube/ ИВАНГРАД студио

Tim povodom, naša redakcija vam donosi više nego zanimljivu priču koja se odvijala u pozadini. Naime, rodila se simbolična ideja predsednika SSCG gospodina Željka Čurovića, da se donese jedan kamen sa Savina Kuka sa vrh Durmitora, koji će se osveštati u manastiru Mileševi.

savin kuk

YouTube/Cosmin Boghiciu

 

Gospodin Čurović je pozvao svoga brsta u Hristu Radenka Pila Vukovića, bivšeg vrhunskog sportistu i reprezentativca Jugoslavije u bijatlonu, nosioca međunarodnih priznanja iz toga sporta, koji je pošao na Savin Kuk, iskopao jedan kamen, umio ga na Savinoj vodi na Durmitoru i poslao po Savi Obradoviću koji ga je doneo do Beograda.

Mileševa

Foto: Shutterstock

 

 

Zatim je kamen u manastir Mileševo poneo i vratio do Beograda Luka Karadžić.

Episkop Žički Justin je poslao jedan kamen (studenički) iz zida Žiče i jedan iz oltara manastira Žiče. To je kamenje koje je sačuvano prilikom renoviranja manastira Žiče.

manastir žiča

YouTube/ BalkanTrip TV

 

 

Ta tri kamena su okupila dobre ljude, donatore 27.novembra 2023.godine u hotelu Orašac u Beogradu, koji su priložili svoj novac za izgradnju hrama Sv. Save na Žabljaku.

budimljanskonikšićki

YouTube/ Skituljko

 

 

Delegacija u sastavu:

Željko Čurović - predsjednik Saveza, Sava Obradović član IO Saveza i predsednik organizacionog odbora u ime Saveza, Rade Crnogorac sekretar Saveza i Luka Karadžić član IO Saveza, poneli su tri pomenuta kamena i donaciju u visini 30. 200 evra u Žabljak i predali crkvenom Odboru za izgradnju hrama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading