Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Najtoplije će biti početkom sedmice - danas (25. 12.) maksimalna temperatura od 12 °C na jugu i jugoistoku Srbije do 20 °C u zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u Timočkoj Krajini. Biće pretežno sunčano uz intenzivnije topljenje snežnog pokrivača u planinskim predelima - najavljuje Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ Srbije. 

U utorak i sredu (26 - 27. 12.) lokalna pojava jutarnje magle i slabog mraza, a dnevne temperature slične - od 10 do 18 °C uz pretežno sunčano vreme. 

Usled slabog vetra i jačanja inverzije, naročito u noćnim i jutarnjim satima,  drugi deo sedmice (28 - 30. 12.) obeležiće češća pojava magle u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka. Magla će se lokalno zadržavati duže tokom dana, a najviše sunčanih sati biće u brdsko-planinskim predelima. Dnevna temperatura od 8 do 16 °C, u krajevima u kojima se magla bude zadržala veći deo dana hladnije, stoji u prognozi. 

Poslednjeg dana u godini (31. 12.) počeće da duva umeren, u košavskom području jak jugoistočni vetar. Uveče u Bačkoj, Sremu, na zapadu i jugozapadu Srbije naoblačenje sa kišom, koje će se u novogodišnjoj noći proširiti na ostale krajeve (uključujući i područje Beograda), a suvo će se zadržati samo na krajnjem istoku i jugoistoku zemlje.

Usled pada temperature, kiša će do jutra u jugozapadnoj Srbiji preći u sneg uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Temperatura će se 31. decembra uveče kretati u intervalu od 4 do 8 °C, a 1. januara ujutro od 0 do 4 °C. 

- Prva dva dana u 2024. godini oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. U noćnim i jutarnjim satima susnežica se očekuje ponegde i u nižim predelima. Najniža temperatura od 0 do 4 °C, a najviša od 4 do 9 °C,  u Banatu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji do 11 °C - najavljuje Nikolić. 

Prestanak padavina prognozira se 3. januara 2024. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading