DETALJNA PROGNOZA ZA JANUAR 2024. Još par dana lažnog proleća, pa drastična promena - sneg pada od OVOG datuma
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda objavljena je mesečna prognoza koja se odnosi na period od 1. do 31. januara 2024. godine. 

U njoj se vidi da će najtoplije biti početkom, a najhladnije polovinom meseca.

Prema dugoročnoj prognozi, 1. i 2. januara maksimalna dnevna temperatura će biti 16 stepeni, a 10. i 12. će biti 2 stepena. Sneg će u Beogradu padati od 8. do 12. januara, a onda ponovo 14. 16. 17. 19. 20. 28. i 31. januara. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

RHMZ

RHMZ

 

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha oko 0 - 7 stepeni.

Sovilj : Posle dočeka stiže period čestih naoblačenja

Meteorolog RHMZ, Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja rekao je za “Blic” da tokom novogodišnje noći, u drugom delu noći pristiže umereno naoblačenje, ali će se u većini mesta zadržati suvo.

- Pred jutro 1. januara 2024. godine kratkotrajna kiša biće moguća tek ponegde na zapadu i severozapadu Srbiju. Na samom početku Nove godine, 1. i 2. januara, do naših krajeva će početi da pristižu naoblačenja, i to će ponovo biti početak perioda sa čestim naoblačenjima. Temperatura će i dalje biti iznad proseka, bar do Božića, i kiša će padati i u nizijama i u planinama. Pravo zahlađenje i povratak kalendarski zimskim temperaturama očekuje nas najverovatnije posle Božića, tako da bi centralni deo januara 2024. trebao da bude najhladniji, od Božića do 20. januara, i tada bi uz kišu imali i sneg u nižim predelima – rekao je Sovilj.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading