Centar za socijalni rad
Foto: Printscreen/youtube /TV Požega

Prvi radni dan u 2024. godini mogao je da bude poslednji dan života za četiri žene zaposlene u Centru za socijalni rad u Požegi, kada je jedan korisnik upao u njihove prostorije i napao jednu od njih.

Kako Alo! saznaje, incident se dogodio 3. januara, kada je muškarac star 50 godina razjareno uleteo u prostorije Centra i počeo da preti zaposlenima da ima pištolj i da će ih ubiti ukoliko ne dobije svoj novac.

Jednu od četiri žene koje su se zatekle tog dana na radnom mestu dva puta je udario pesnicom u vrat, a potom joj je oteo telefon i pobegao. Policija ga je nakon nekoliko sati uhapsila, a pukom srećom izbegnuta je tragedija, budući da Centar nema nikakvo obezbeđenje, što je zbog prirode posla koji obavljaju neophodno.  

Da stvar bude gora, zaposleni u ovoj instituciji od novembra prošle godine trpeli su teror od ovog korisnika, koji je na društvenim mrežama objavljivao fotografije zaposlenih uz pretnju da će ih ubiti.

- Kada je razjareno upao u prostorije Centra, odmah je krenuo ka kancelariji direktora koji je u tom trenutku bio u domskom odeljenju.  Već na hodniku je počeo da viče i preti da „ima pištolj i da će ih sve pobiti“ ukoliko mu se na isplati njegov novac. Nakon toga, upao je u kancelariju u kojoj su bile dve radnice, a jednoj od njih je prišao i udario ju je dva puta pesnicom u vrat. Potom je podigao stolicu i usmerio je ka ženi koju je udario, ali ju je nakon nekoliko sekundi vratio na mesto - ispričao je za Alo! izvor blizak, i dodao da se tu agonija radnica nije završila.

- Kada je povređena žena izvadila telefon da pozove pomoć, muškarac joj je oteo aparat iz ruke i pobegao. Nakon poziva, policija je u najkraćem roku izašla na teren, a napadač je nakon nekoliko sati uhapšen - ispričao je za Alo! izvor blizak istrazi.

Ekipa Alo! pozvala je direktora Centra Radosava Obradovića, ali se do zaključenja ovog broja nije javljao.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Petra

09.01.2024 09:31

Užas! Da li je uhapšen? Kako niko nije reagovao na višemesečne pretnje?

Požega

09.01.2024 13:23

Nažalost, dešavaju nam se ovakve stvari ☹