Nevreme u Evropi
Foto: Tanjug/Foto: AP

Datum preokreta je 16. januar: dotad ćemo imati pravu zimu, posle čega nam sledi otopljenje.

Za vikend suvo, uz hladne noći i minimalne temperature od minus 10 do minus 4, a ponegde i do minus 14. Tokom dana pretežno sunčano uz postepeno popuštanje hladnoće i maksimume od 0 do plus 5, osim u predelima sa maglom gde će biti oko minus 1 stepen Celzijusa.

Vremenska prognoza za sledeću nedelju

U ponedeljak nas očekuje promenljivo oblačno, popodne uz jače naoblačenje i povremene padavine mešovitog tipa - kiša, susnežica i sneg - a ponegde može biti i ledene kiše. Duvaće umeren, prvo zapadni i jugozapadni, zatim severni i severozapadni vetar.

U utorak, ujutru ponovo mraz, uglavnom od minus 8 do minus 1, a tokom dana toplije, uz maksimum i do plus 7 stepeni Celzijusa.

U sredu i četvrtak ka nama će dolaziti topao vazduh, te će maksimumi biti od minus 6 do plus 16, a lokalno i do plus 18. U sredu bez padavina, dok se u četvrtak popodne na zapadu, jugozapadu i seveozapadu regiona očekuje pojava kiše ili pljuskova.

Od petka, 19. januara, kratko pogoršanje i zahlađenje. Osim kiše, moglo bi biti snega u nizijama, posebno u subotu, na Svetog Jovana 20. januara, kada bi dnevni maksimum bio od minus 1 do plus 4 stepena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading