Milan Strongmen
Foto: Alo/Printscreen

Nekome se njegovi stavovi dopadaju, nekima ne. Svakako, mnogi ga prate, pa komentarišu, pozitivno ili negativno, ono što on govori. Često na mrežama priča o porodici, tome da će decu da obezbedi sa po jednom nekretninom i gurne u život da se snalaze, propagirajući osnaživanje, osamostaljivanje i slične vrednosti. Ono što takođe forsira jeste stav da muškarac mora da bude muškarac, i da mora da bude spreman da vodi porodicu. Upravo je jedan tvit na tu temu izazvao buru na mrežama. Napisao je da muškarci zapravo nisu tu (na ovom svetu) da bi bili srećni, već da bi vodili porodice, bili jaki, bili vođe. 

Sa njegovim stavom mnogi se nisu saglasili, a njegovu objavu prenosimo vam u celosti. 

- Muškarci nisu na ovom svetu da bi bili srećni. Zapravo ne treba da nas je briga za muška osećanja jer pravi muškarac radi šta treba da radi bez obzira kako se oseća. Muškarac je tu da štiti i omogući. Žena i deca se vole bezuslovno a muškarac po zasluzi. Muskarac je tu da gradi. Da gradi sebe i svoj svet, da čini svoje okruženje boljim. Muškarac ima obavezu da se razvije do maksimuma svog kapaciteta. Treba da zna da zapali vatru, da se odbrani, zaradi, promeni pelene, napravi omlet, da podigne 100kg. Jak fizički i mentalno, etičan, strpljiv. Kriza nije prolazna. Kriza je trajno stanje. Uvek imaš probleme. Nauči se da živiš sa tim i ne kukaš. Aleksandar Makedonski je imao probleme. Napoleon je imao probleme. Kareljin je imao probleme. Šta je zajedničko? Idu dalje ne kukaju. Problem društva su slabi "muškarci". Muškarci koji traže svoja prava, muškarci koji traže da ih poštujemo. Ne. Prava dolaze iz obaveza koje izzvršavaš. I poštovanje. Ne deliveruješ - nema poštovanja.

- Dobar muškarac je jak i opasan muškarac. Smrtno opasan. Sveden je na dobrotu i ulogu u svojoj porodici. Mek, fin, tilerantan, ... kada je problem reaguje na donjem nivou agresije. Kad mora onda ide do kraja. Uvek spreman da ide do kraja. Kad neko nije jak a dobar je mi ne znamo da li je prinuđen ili je njegov izbor. Opasan a dobar - to je muškarac. Problem ovog društva su slabi muškarci i neetični muškarci. Koji menjaju sistem vrednosti po potrebi. Slabi muškarci kreiraju prazninu u lancu isporučivanja koju neko drugi treba da preuzme. Kako lako da prepoznaš slabog muškarca? Grabi se za prava a ne za obaveze. Ako i preuzme obavezu dobijemo izgovor umesto rezultata. Moje današnje razmišljanje.

 

 

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading