sneg u Beogradu
Foto: Alo/Dejan Briza

Samo ponegde umereno oblačno. Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni, na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji i na planinama povremeno i jak.

Najniža temperatura od minus tri do sedam, najviša dnevna od 16 do 22.

U Beogradu sutra pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine uz malu ili umerenu oblačnost.

Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od dva do sedam, najviša dnevna oko 19.

RHMZ

RHMZ

 

 

U Srbiji do kraja sedmice natprosečno toplo i pretežno sunčano vreme. Početkom naredne sedmice kiša. Od utorka 13. februara zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Biometeorološka prognoza za sredu 7. februar 2024.

Pažnja se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

RHMZ

RHMZ

 

 

Inače, juče pre podne objavljena je najava za natprosečno toplo vreme, koje će se zadržati cele sedmice. U najavi je pisalo: 

RHMZ

RHMZ

 

 

- U toku cele sedmice natprosečno toplo. Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 do 23 °S. U petak i za vikend (09 - 11.02.) vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar.
Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelju (11.02.), dok će početkom naredne sedmice (12 - 13.02.) kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka (13.02.) zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Istaknuto je takođe i da će biti izražena dnevna kolebanja temperature van većih urbanih sredina. 

- Tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature će biti izražena, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °S, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °S.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading