PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM ŠIROM SRBIJE Nevreme počinje još noćas, a evo šta nas čeka za vikend
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

Na jugu Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, narocito na Kosovu i Metohiji, piše Đorđe Đurić u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

U Bačkoj ima pljuskova sa grmljavinom i ovaj grmljavinski sistem sada se premešta ka Novom Sadu, a prethodno tokom večeri u Somboru je zabeležen i grad.

Snažan grmljavinski sistem premešta se iz Crne Gore na Metohiju i doneće pljuskove, a ono što je interesantno, na Prokletijama i Šar Planini iznad 1.500 metara nadmorske visine, sneg će biti praćen grmljavinom.

Zahladnelo je. Temperature u većem delu Srbije opale su ispod 10°C, a u košavskom području duva jak jugoistočni vetar.

U Srbiji u četvrtak pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom, na višim planinama sa snegom. Vetar slab do umeren, promenljivog smera, u košavskom području pojačan, jugoistočni, ujutro i jak, naročito na jugu Banata.

Jutarnja temperatura biće od 4 do 8°C, maksimalna dnevna od 8 do 14°C, u Beogradu oko 10°C.

Poslepodne i uveče ponegde se očekuju i obilnije padavine. Više padavina biće sutra na severu Srbije.

U petak prohladno sa kišom, na planinama sa snegom, ali će intenzitet padavina biti slabiji i još će slabiti do kraja dana. Maksimalna temperatura od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

Za vikend osetno toplije. Temperatura će biti iznad 15, u nedelju i do 20°C.

Duvaće jak jugoistočni vetar, u košavskom području očekuju se olujni udari, na jugu Banata i do 100 km/h, zaključuje Đurić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading