Devojčica koja liči na Danku Ilić snimljena u Beču
Foto: Printscreen/Printscreen

Snimak je napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici, a na njemu se vidi devojčica za koju se sumnja da je Danka Ilić (2).

Srpska policija je u noći između subote i nedelje oko tri sata ujutru dobila mejl iz Beča, u kojem srpski državljanin navodi da je video devojčicu koja navodno liči na Danku.

Evo šta je srpski državljanin napisao u mejlu:

- Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala - naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimak deteta.

@alo_portal POLICIJA PROVERAVA SNIMAK IZ BEČA! Snimljena je devojčica koja uzrastom i likom podseća na Danku Ilić #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

Prema rečima izvora iz istrage, odmah je uspostavljena saradnja između austrijske i srpske policije.

- Oni su odmah reagovali i odgovorili na sve zahteve koji su im prosleđeni. Ostvarena je saradnja, a tamošnja policija je pokrenula istragu i nadaju se pozitivnom ishodu - rekao je izvor.

Naša policija je odmah kontaktirala i Evropol kome su poslati svi poznati podaci i snimak.

Vučić: Noćas se pojavio novi trag

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je policija noćas u pola tri dobila novi trag u vezi sa slučajem nestale Danke Ilić, na kome su odmah počeli da rade.

Podsetimo, mala Danka je u utorak oko 13.45 u Banjskom polju kod Bora, a zbog njenog nestanka prvi put je aktiviran sistem "Pronađi me".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Moni

31.03.2024 19:46

Zašto čovek odmah nije reagovao i zvao austrijsku policiju...u tim trenutcima svi treba da rade...

Vorarlberg

31.03.2024 20:00

Ako je znao da se mala trazi vec par dana i lici na nju. Što nije zvao odma policiju.???