danka ilić
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Bezbednosni analitičar Dragan Pantić za Alo! objašnjava da policija ništa ne radi nasumično, već svaku informaciju ili trag mora da proveri. On ističe da kada se radi o nestanku, u ovom slučaju deteta, u tom trenutku je najbitnija tačna informacija gde i kada je nestalo dete, jer je reč o takozvanoj polaznoj tački istrage.

Dragan Pantić

 

 

 

 - Eto, već deveti dan traje potraga i prema mojim saznanjima policija je uradila mnogo provera od kojih su neke u toku. Takođe se proverava i snimak iz Beča na kojim je devojčica nalik Danki, ali iako ima dosta sličnosti sa tim detetom, sumnjam da se radi o njoj.  Proveravaju se i mogućnosti da je dete na neki način neko prevezao preko granice. Zbog toga se upoređuju podaci osoba koja su tog dana, dan ranije i danima kasnije izašli iz zemlje. Te osobe se proveravaju kako bi se utvrdilo da li su eventualno na posredan ili neposredan način imali kontakta sa porodicom - objašnjava Pantić dodajući da se proveravaju i dve Rumunke koje su na navodnom snimku.

Danka Ilić

Foto: Vladimir Marković

 

 

On ističe da je pretragom terena pokušalo da se eliminiše najgori mogući scenario.

- S jedne strane što tokom pregleda okoline mesta nestanka, šuma, reka, potoka jaruga ... ništa nije nađeno, ukazuje da dete na svu sreću  nije tu. Sada se prate različiti tragovi odnosno postavljaju sva moguća scenarija koja se proveravaju. Kao što sam rekao, to što ponovo policija pretražuje okolinu gde je prijavljeno da je dete poslednji put viđeno, ukazuje da se sumnja da je to mesto upravo ključno. Na osnovu svih činjenica, iskreno ja bih isključio mogućnost da je neko ciljano došao u to mesto i izvršio otmicu deteta. Takođe, na osnovu do sada prikupljenih tragova smanjio bi mogućnost da se dete izgubilo u tom bespuću. Šta se tačno dogodilo, verujem da policija ima saznanja, pa se zato vraća na istu lokaciju, kako bi pronašla još neki trag - rekao je Pantić.

 

 

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading