Deponija Duboko kod Užica
Foto: Alo/Foto: RINA

- To je višegodišnji problem sa kojim se mi suočavamo, kao i meštani. U petak je plamen zahvatio manji deo deponije, medjutim topao vetar je proširio i plamen i dim, ali sve je to ubrzo stavljeno pod kontrolu. Trenutno ima dima na samoj deponiji usled posledica gašenja, ali to je normalno kada je reč o ovakvim situacijama - kazao je za RINU, Zoran Militarov načelnik Sektora za vanredne situacije Užica. 

Iako je usled ozbiljnosti situacije na delu teritorije uvedena vanredna situacija, Militarov ističe da je stanje na deponiji Duboko pod kontrolom i naglšava da nema razloga za paniku. 

- Kritična tačka deponije miruje i u toku dana očekuje se potpuna lokalizacija deponije. Uz pomoć države uključena je mehanizacija iz okolnih gradova i opština koji gravitiraju ka našoj teritoriji i poslali su mehanizaciju svi oni koji su korisnici usluga za odlaganje smeća na deponiji Duboko, dodao je Militarov.

Žarište na deponiji Duboko sinoć je obišla i resorna ministarka Irena Vujović, koja je istakla da će nadležni učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovaj problem što pre reši. 

Na deponiju Duboko otpad odlažu opštine i gradovi Moravičkog i Zlatiborskog okruga. 

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading