Vladika Stefan Šarić
Foto: Alo/Dejan Briza

Podsetimo, Vladika Stefan je nedavno u Moskvi u Podvorju služio 40-dnevni parastos pokojnom vladici Antoniju, a kao što je Kurir ranije pisao, Šarić je bio i jedan od glavnih kandidata za ovu funkciju. Tamo je služio i Vaskršnju liturgiju, gde je i sam potvrdio da je izabran za novog starešinu Podvorja SPC u Moksvi.

Čestitajući sveštenstvu i okupljenim vernicima praznik Vaskrsenja Hristovog, episkop Stefan je preneo blagoslov patrijarha srpskog Porfirija, podsećajući da je na, nedavno održanoj sednici Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, izabran za novog starešinu Podvorja SPC u Moskvi, prenosi TV Hram. Sećajući se ličnosti i dela svog prethodnika, sa kojim se poznavao dugi niz godina, vladika je naglasio kako su oni - blaženopočivši episkop moravički Antonije i on: "Dva tela sa jednom dušom", zbog čega oseća njegovo živo prisustvo u hramu na veliki i radosni praznik Pashe Gospodnje.

- Na predlog patrijarha Porfirija, Sveti Arhijerejski Sinod je odredio vikarnog episkopa remezijanskog Stefana za novog starešinu Podvorja i predstavnika SPC u Moskvi, budući da je upokojenjem episkopa moravičkog Antonija ovo važno mesto ostalo upražnjeno - navodi se na sajtu SPC:

- Predlažući svog vikranog episkopa, patrijarh Porfirije je imao u vidu da je njegov životni put od rane mladosti vezan za bratsku Rusiju i sestrinsku Rusku crkvu. Poglavar SPC je uveren da će ljubav vladike Stefana prema duhovnosti ruskog naroda i prijateljstva koja je ostvario unaprediti i učvrstiti veze dve crkve.

Episkop Stefan studirao je u Moskvi, a za nastojatelja Hrama Svetog Save izabran je 7. avgusta 2017. godine. U javnosti je poznat i kao duhovnik pevačice Svetlane Cece Ražnatović.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading