Prva ukradena beba u Srbiji
Foto: Alo/TV Prva /Eksploziv

 Međutim, kada je poželeo da kao usvojeno dete sazna svoje poreklo, klupko je počelo da se odmotava. Mlađan će ubrzo saznati da su njegovi pravi roditelji živeli na samo 18 kilometara od njega.

 

Od svega što je bila istina o njegovom životu ostao je samo datum rođenja. Poneo je ime i prezime roditelja koji mu nisu bili biološki roditelji. Punih 40 godina Mlađan Radivojević živeo je u ubeđenju da mu je majka mlada nastradala i da je kao siroče dospeo u dom Verice i Miroslava koji su se 14 godina borili za potomstvo.

Prva ukradena beba u Srbiji

TV Prva /Eksploziv

 

Međutim, klupko se odmotava onog momenta kada kao usvojeno lice traži svoj dosije. Dve prijave rođenja, ime majke koje ne prolazi evidenciju, blokada svih državnih institucija, tri i po godine istrage, 17 DNK analiza i čudo. Upoznaje prave roditelje koji su čitav njegov dotadašnji život živeli na samo 18 kilometara od njega.

Kako kaže njegova usvojiteljka, dete je primila kod štale, umotano u bolnički čaršaf.

- Doneli su ga u bolničkom čaršafu kod štale. Tu sam ga uzela. Donela sam ga kući. Posle mi kažu, ako ti se ne sviđa mogu da ga menjam, da uzmemo drugo - kaže Mlađanova usvojiteljka Verica za Prva TV.

Prva ukradena beba u Srbiji

TV Prva /Eksploziv

 

 

"Rekli su mi da je umro, ali sam osećala da je živ"

Taj 3. mart 1981. godine trebalo je za Milicu i Radišu Milojević da bude jedan od najlepših dana u životu. Međutim, pretvorio se u pakao koji je trajao četiri decenije.

Milici Milojević, pravoj Mlađanovoj majci, rekli su da joj je beba preminula. Tek 42 godine kasnije saznala je pravu istinu.

- Osećala sam da je živ. Osećala sam da se i moje dete verovatno igra negde. Nije lako. Nosiš ga devet meseci, a posle ga nemaš, a dete živo - rekla je Milica Milojević za "Prva TV".

Verica Radivojević i njen suprug godinama su se borili za potomstvo. Na kraju su se odlučili za usvajanje.

- Zaposleni iz socijalne službe doneli su mi dete pred kuću. Da sam znala da je ukraden, ne bih ga uzela. Iz socijalnog su mi rekli: "Ako nije dobar mogu da ga promenim". Ja sam jedva čekala da ga uzmem. Bio je mnogo sitan i prljav. Nije baš čuvan ni u bolnici, gde je bio ne znam. Oni su mi ga doneli. Ja nisam kriva ni za šta. Oni su sve znali. Moj dever je bio načelnik u SUP-u. Oni su sve znali, ali su krili, mislili su da ne možemo da nađemo. Ja ga nisam kupila - tvrdila je Verica.

Prva ukradena beba u Srbiji

TV Prva /Eksploziv

 

Niz nelogičnosti u potrazi dolazi do šokantnog saznanja

Iako je saznao da je usvojen dok je još bio u osnovnoj školi, biološke roditelje počeo je da traži tek kada se oženio. Međutim, niz nelogičnosti i saznanje da je čak 90 odsto dokumentacije laž, tera ga na dalje istraživanje.

- U papirima je pisalo ime žene koja ne postoji. Išle su dve verzije priče ko me je rodio. Prvo se pominjala maloletnica koja je išla u školu, zatim druga žena. Odmah na početku istrage su nađene dve prijave rođenja. Na prvoj je pisalo ime majke i oca koji ne postoje, a na drugoj je pisalo samo ime majke - kazao je Mlađan za "Eksploziv".

Uvidom u matičnu knjigu saznao je da je upisan 10. dok je u prijavi rođenja upisan 11. marta.

I to su bile samo neke od nelogičnosti. Danas Mlađan kod svojih bioloških roditelja odlazi redovno. "Dva puta nedeljno idem kod njih".

Kada je od nadležnih zahtevao da mu kažu nešto o nelogičnostima koje je otkrio, nailazio je samo na zatvorena vrata.

"Video sam čoveka koji je isti ja"

Kada su ga zvali da upozna svoju biološku porodicu video je čoveka koji je "isti on".

- Sećam se da su me zvali i da su mi rekli da su mi našli pravu majku. Otišli smo kod nje, a ona je meni na ulazu rekla: "Ajde, Mićo", ja sam joj rekao da ja nisam Mića, i ništa mi nije bilo jasno, jer sam video čoveka koji je isti ja, to je zapravo moj brat - ispričao je Mlađan jednom prilikom.

Urađene su čak tri DNK analize i tek onda je 2021. godine potvrđeno da je Milica Mlađanova majka. Kako je rekao jednom prilikom, obe svoje majke voli, i biološku redovno posećuje. Od tada Mlađan ima i rođenog brata i sestru.

Njegova biološka majka govori kako gleda na prozor kad ga očekuje da dođe.

- Sedim na stolici pored prozora i gledam kad će da naiđe. Svoje dete... Hvala bogu da smo se našli. Teško je mnogo - rekla je Milica jednom prilikom.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading