Festival dečjeg teatra
Foto: Alo/Ivana Ristić

Prema mišljenju i odluci stručnog žirija, na trećem mestu su se našle osnovne škole „Žabare“ i „Nada Popović“, čije su predstave bile vizuelno upečatljive i maštovite. Drugo mesto osvojila je Osnovna škola „Branko Radičević“, čiji su muzički izbor i scenografija bili impresivni.

Ipak, najveće oduševljenje izazvala je predstava Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Veselin Nikolić“, koja je osvojila prvo mesto na Festivalu. Ova škola je specijalizovana za decu sa smetnjama u razvoju i kao takva godinama je učestvovala revijalno. Pet godina zaredom je kvalitetom predstava ulazila u takmičarski deo, da bi ove godine doživela svoj najveći uspeh. Talentovani i po svemu posebni učenici su svojom iskrenom energijom, emotivnošću, šarmom i umetničkim izrazom osvojili srca publike i žirija, zasluženo zauzevši prvo mesto.

Festival dečjeg teatra

Ivana Ristić

 

Ova neočekivana pobeda je rezultat velikog truda i rada učenika, ali i posvećenosti celog prosvetnog tima sastavljenog od pet nastavnica koje su učinile sve da se ideje pretvore u dela.

Festival dečjeg teatra

Ivana Ristić

 

 

Pobeda dece sa smetnjama u razvoju treba biti podstrek svim učenicima da nastave da se razvijaju i usavršavaju svoje talente kroz umetnost i veru da je sve moguće.

Svi učesnici na Festivalu dobili su zahvalnice, a pobednička predstava „Ko se šeta oko sveta“ takmičiće se ove godine i na Međunarodnom festivalu dramskog stvaralaštva „Glumijada“ u Beogradu.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Jedino mesto gde možete pokucati na vrata i pitati “da li mogu da jedem sa vama” Celu emisiju Zakuvavanje pogledajte na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #uganda #afrika #foryou #fypシ゚viral #fypシ #viraltiktokvideo #viralvideotiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading