Divlja svinja
Foto: AP/Michael Probst (STF)

Pojava divljih svinja postala je u poslednje vreme česta pojava u urbanim sredinama u Srbiji. Najskoriji incident desio se u Mačvi, kada je prase iskočilo pred put vozaču. Ono je bezbrižno njuškalo, ali svakako nije prijatno kada vam se pojavi životinja od 100 kilograma.

Beograd je vodio bitku sa divljim svinjama, kada su preplivavale Dunav i slobodno se šetkale u malim krdima po Novom Beogradu. 

Ovi susreti mogu biti zastrašujući i potencijalno opasni, ali uz pravilno znanje i postupanje, moguće je smanjiti rizik od incidenta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Šta raditi u slučaju napada divlje svinje?

Ostanite smireni i ne paničite kada se nađete u situaciji gde ste suočeni s divljom svinjom, ključno je ostati smiren. Panika može pogoršati situaciju i postaknuti svinju na agresivno ponašanje. Duboko udahnite i pokušajte da zadržite smirenost.

Udaljite se polako ako je to moguće. Ne trčite jer to može postaknuti svinju da vas sledi ili čak napadne. Umesto toga, koračajte polako unatrag, održavajući oči na svinji.

Tražite zaklon u slučaju da se divlja svinja približava. Ako ste u blizini stabla ili stene, popnite se na sigurno mesto kako biste izbegli direktni kontakt sa životinjom. Visina može pružiti dodatnu zaštitu od potencijalnog napada.

Odgurnite svinju ako je potrebno, a ako se divlja svinja približi i nema izlaza, pokušajte da je odgurnete. Koristite svoje telo ili predmete koje imate pri ruci kako biste stvorili prostor između sebe i svinje. Izbjegavajte direktni fizički kontakt koliko je god moguće, ali budite odlučni u obrani ako je potrebno.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal Vučić zagrmeo: Da ih pustim da prođe bez odgovora, neću ni za živu glavu! 🎥 @Video Plus #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbija #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading