DANAS 100 MLADIH LEKARA DOBIJA POSAO  Program zapošljavanja Ministarstva zdravlja
Foto: Stock/Foto: stockphoto

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“, koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, u utorak 28. maja najboljih 100 diplomaca državnih medicinskih fakulteta (Priština, Niš, Kragujevac, Novi Sad, Beograd) će dobiti posao u nekoj od zdravstvenih ustanova i priliku za stručno usavršavanje, kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije.

DANAS 100 MLADIH LEKARA DOBIJA POSAO  Program zapošljavanja Ministarstva zdravlja

Pixabay

 

Pored 100 najboljih mladih lekara, ugovore o radu dobiće i 140 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola, budućih medicinskih sestara i tehničara

Najbolji diplomci medicine u našoj zemlji, sa prosekom između 10 i 9.5, imali su priliku da ove nedelje kroz direktan razgovor sa ministrom zdravlja i direktorima zdravstvenih ustanova iskažu svoja interesovanja u pogledu odabira specijalističkih studija i zdravstvene ustanove u kojoj će graditi svoju karijeru lekara.

kardiolog

Foto: Shutterstock

 

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“ koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, u našim zdravstvenim ustanovama, zaključno sa ovom akcijom (28.05.2024.) ukupno je zaposleno 1.641 lekar (diplomaca medicine sa prosečnom ocenom 10 i 9.50), kao i 2.000 najboljih medicinskih sestara/tehničara.

Ukupno gledano, kroz ovaj program zapošljavanja u našim zdravstvenim ustanovama zaposlen je 3.641 zdravstveni radnik (lekari i sestre/tehničari), koji će činiti okosnicu našeg zdravstva u narednim godinama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading