užički supermen
Foto: Alo/Alo

(Piše Z.G.)

Užički Supermen Milovan Milutinović put dug oko 2.700 km prepešačio je za 85 dana i stigao do svog cilja. On se 7. marta iz Užica u svojoj 76. godini uputio peške u Pariz da bi učestvovao na Olimpijskim igrama. 

- Evo, stigao sam, prošao sam ispod Trijumfalne kapije i Ajfelove kule. Sada sam kod prijatelja, malo se oporavljam jer sam smršao 11 kg. Od ponedeljka počinju moje aktivnosti kako bih učestvovao na Olimpijskim igrama, bar kao atrakcija - javio nam se na Viber užički Supermen.

užički supermen

Alo

 

Kaže da je imao dosta teškoća tokom puta, veći deo spavao na otvorenom u vreći koju je nosio, a jednom je prošlo i 27 dana da se ne obrije i ne okupa kao čovek. Ipak, uspeo je sa rancem na leđima preko koga je prebačena srpska zastava, sa šalom u znaku srpske trobojke i srpskom šapkom na glavi da prošeta Parizom.

- Tu sam kod poznanika Užičana, koji u Parizu žive već 35 godina. Čak imam i spravu za vežbanje „gladijator“, na kojoj treniram u nadi da ću nastupiti na Olimpijskim igrama. Želim čovečanstvu da pokažem kako jedan čovek sa 76 godina može da izgleda i da ima snage da sa 50 ili 100 kilograma tereta trči 100 metara, kako izgleda čovek koji 60 godina nije bio kod lekara i koji je u sedamdesetim godinama završio fakultet, upisao master, a i doktoriraću - kaže Milovan.

Pešačio i do Londona i Moskve

Njemu je ovo treći put da kreće na put peške. Prvi put je pešačio do Londona 2012. godine, kada je i zvanično postao Ginisov rekorder. Tada je 100 m sa 200 kilograma tereta pretrčao za minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50 kg tereta 100 m pretrčao za 25,19 sekundi. Drugi put se užički Supermen uputio u Moskvu 2020. godine, na proslavu Dana pobede nad fašizmom. Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio jer je tada bila pandemija koronavirusa. Sada, u 76. godini života ide ka svom životnom cilju.

A da bi nastupio na Olimpijskim igrama, kaže da će ići svim mogućim kanalima, preko ambasada, ministarstava, i našeg i stranih, da će ponovo kontaktirati s Olimpijskim komitetom…

užički supermen

Alo

 

- Ostvario sam jedan cilj, došao sam peške do Pariza. Sada mi predstoji teža borba, da me puste da učestvujem na Olimpijskim igrama. Ako to ne bude moglo, nadam se bar nekom odgovoru zašto mi to neće biti dozvoljeno. To ću raditi narednih dvadesetak dana, a onda ću kontaktirati ponovo s Ginisom jer imam sve uslove da ponovo oborim rekord. Sve sam pripremio - kaže Milovan, i dodaje da ako ove godine ne uspe, ima još Olimpijskih igara za koje će biti spreman.

Inače, tokom svog putešestvija Milovan je prešao put dug 2.700 kilometara kroz sedam država.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading