česma vrućina
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

RHMZ navodi da ćemo imati izuzetno visoke temperature u pojavu pljuskova u nekim delovima Srbije.

- Danas (08.06.) i sutra (09.06.) pretežno sunčano, ponegde uz malu ili umerenu oblačnost i izolovanu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom na severu Vojvodine i u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije. Maksimalne temperature do ponedeljka (08.06. - 10.06.) od 30 do 34 °S, a zatim od utorka (11.06.) malo svežije sa najvišom temperaturom od 27 do 32 °S.

RHMZ

RHMZ

 

 

- Uz lokalni razvoj oblačnosti u ponedeljak (10.06.) i utorak (11.06.) se očekuje nestabilno vreme mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom, dok će u ostalim danima pojava pljuskova i grmljavina biti retka (izolovana) pojava.

Na snazi je i u upozorenje zbog visokog vodostaja Dunava

Na Dunavu vodostaji će biti u većem porastu i preći će granice redovne odbrane od poplava: kod Bezdana i Novog Sada 08. juna, kod Apatina 09. juna i kod Bogojeva i Bačke Palanke 10. juna.

RHMZ

RHMZ

 

A evo šta kaže biometeorološka prognoza za Srbiju za danas. 


- Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na kardiovaskularne bolesnike i osobe sa psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i pospanosti mogu biti izražene i u jačoj formi. U najtoplijem delu dana savetuje se dodatna zaštita od UV zračenja.

RHMZ

RHMZ

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading