"DABOGDA OD TIH DRVA NAPRAVILI MRTVAČKI SANDUK ZA SVOJE NAJMILIJE" Očajni srpski domaćin poslao poruku lopovima koji kradu drva iz njegove šume
Foto: Privatna arhiva/Foto: RINA

Naime, on je naišao na posečena stabla u svojoj šumi, zbog čega je rešio da stane na put šumokradicama i ostavi im poruku na drvetu.

"Pažnja! Lopovi koji su krali, kradete ili nameravate da kradete u ovoj šumi, daboga od tih drva napravili mrtvačke sanduke za vaše najmilije i u njima ih sahranili, a vi živeli večno i patili. Ko uništi ovaj natpis ili skine tablu neovlašćeno, isto mu bilo. Daj bože, amin!", stoji u objavi na Redditu.

Šuma

Printscreen/Reddit

 

Ova objava je naišla na mnoštvo komentara, a ljudi su uglavnom nalazili razumevanje za ovaj potez.

"Pa pazi, ovo ima više smisla nego pričati ljudima do sudnjeg dana. Ovako ako ih udariš na ovakav način možda se smanji makar broj krađa. U Meksiku su pre nekoliko desetina godina imali ozbiljnih problema sa ljudima koji su lovili ribu dinamitom i na sve načine su pokušavali da ih odvrate od toga i kaznama i patrolama i džaba. Na kraju neko se dosetio, posto su Meksikanci veći katolici od pape da na dnu mora, tu gde se lovi, postave kipovi Isusa, Svete Marije i drugih svetaca i bukvalno su preko noći rešili problem. Možda ovo uspe kod nas na ovaj nacin jer iskreno sujeveran smo narod pogotovo u unutrašnjosti", glasio je jedan od komentara. 

Šuma

Printscreen/Reddit

 

"Isto sam oblepila noću po kraju za bacača otrova, samo sam ja išla na rak i da gleda da se živi raspadaju, potpisala se ko Vlajna. Par puta skinuli, treći put dodala i ko skine da mu se osuši ruka. Bilo je delotvorno jer otrov nisam videla više u tih par ulica. Nalepila na mesta gde je bacao otrov", objasnila je jedna korisnica Reddita.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading