OD OVOG DATUMA KREĆE PAKAO NA ZEMLJI! Topli afrički vazduh utiče na temperaturu, ovo je DETALJNA prognoza za naredne dane!
Alo! Ilustracija /J.V.

U Srbiji se do petka nastavlja nestabilno vreme sa pojavom lokalnih padavina, kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a prema najavi meteorologa, do oko 21. juna topli afrički vazduh podiže temperaturu na oko 35 do čak 40 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za četvrtak

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je za četvrtak objavio upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode i nevreme. Na snazi su crveni, narandžasti i žuti meteoalarm zbog padavina i grmljavine.

Navodi se da će biti veoma nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

-Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - poručuju iz RHMZ.

Prema petodnevnoj vremenskoj prognozi u četvrtak će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, koji će ponegde biti izraženiji uz veliku količinu padavina za kratko vreme, grad i olujni vetar, najšire područje zahvaćeno gradom bi trebalo da bude istočna i jugoistočna Srbija. Van jakih oblačnih razvoja, vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 18 stepeni, a najviša od 23 stepeni na severozapadu do 29 stepeni na jugoistoku.

Vremenska prognoza za petak

U petak na severu Vojvodine se očekuje stabilizacija vremena uz duže sunčane intervale. U ostalim krajevima mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče, prenosi Informer.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 21 do 24 stepeni.

Vremenska prognoza za subotu

Prvog dana vikenda biće pretežno sunčano i malo toplije. Vetar će biti slab, istočni severoistočni, posle podne u skretanju na jugoistočni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading