Šabac
Foto: Printscreen/Jutjub


Poruka koja je nedavno upućena građanima Šapca, a koja je izazvala dosta pažnje, bila je upozorenje na uznemiravanje dvoje starijih sugrađana od strane dece. Naime, jedan korisnik Instagrama iz Šapca je istakao da deca svako veče maltretiraju starije ljude u Karađorđevoj ulici, izazivajući uznemiravanje i oštećujući im imovinu.

"Dobar dan, ne znam da l' možete da pišete o tome da deca uznemiravaju dvoje starijih ljudi non-stop? Razbijaju im vrata, policija je zvana bar pet puta, u pitanju je Karađorđeva, preko puta "Tine"... Ono nisu deca, ono je za popravni dom", piše na početku objave.



Prema tvrdnjama anonimnog autora objave, grupa dece, navodno uzrasta između 11 i 14 godina, redovno uznemirava stariji bračni par, često razbijajući njihova vrata i provocirajući ih. Čak je navedeno da su ovi incidenti postali redovna pojava, sa poslednjim slučajem oštećenja imovine koji se dogodio 10. juna oko 23 sata.

"Dođu viču "Tozo, Tozo" (tako se čovek zove), provociraju i kad on ne izlazi gađaju kamenjem. Ono je strašno za gledati. Situacije se dešavaju oko 10-11 uveče, oni imaju između 11 i 14 godina i uvek su u grupi. Poslednji incident je bio 10.06 oko 23 časa, tada su polupali vrata", navodi

Pored iznošenja detalja o uznemiravanju, autor objave takođe ističe da roditelji ovih dece verovatno nisu svesni šta im deca rade u slobodno vreme. Izražena je zabrinutost zbog nedostatka nadzora i odgovornosti roditelja za postupke njihove dece, kao i najava da će, ukoliko bude mogućnosti, biti javno objavljen video materijal koji će prikazati njihovo neadekvatno ponašanje.

"To nisu deca, to su huligani i to treba da prestane, ako budem u prilici biće javno objavljen i video snimak da roditelji mogu da vide šta im deca rade u slobodno vreme, a verovatno većina i ne zna gde su im deca, a saznaju tek kad policija pokuca na njihova vrata", zaključuje se u objavi.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading