Predrag Popović
Foto: Alo/Printskrin: Instagram/Predrag Popovic


Otac Predrag Popović, sveštenik Srpske pravoslavne crkve, poznat je po svojim govorima u kojima se osvrće na životne vrednosti i borbu za spasenje. On ističe da život jeste borba, ali ne za materijalno bogatstvo, već za moralne vrednosti i duhovno ispunjenje. Smatra da je važno voditi borbu za očuvanje braka, mira, vaspitanje dece i pomoć siromašnima i bolesnima.

- Život jeste borba, jeste surova borba! Ali braćo i sestre ne borba za hleb, već borba za spasenje. Borba da se očuva brak, da se očuva mir, borba da se deca vaspitaju, borba da se siromašni oko nas, bolesni, rodbina naša, takva kakva je, spase i pomogne. Život je borba neizmernih razmena, na nivou najobičnijih ljudi, koji se svaki dan bore, da odu na posao i da se vrate. Borba sa osećajima u sebi, borba sa sumnjom, borba sa strastima.

- Život je braćo i sestre, borba, ali ne kao što mnogi misle da se opstane u životu. Nemojte da ste prosti, da ste glupi. Nije borba da dugo živimo i da možemo da ostvarimo sve svoje snove ovde, da imamo puno para, da tako budemo zaštićeni. Lagali su nas kada su nam pričali da čovek mora da se bori za sebe, za bolji položaj, za bolje školovanje. Ne! Život je borba za spasenje i za carstvo nebesko - rekao je otac Predrag.

 


Predrag Popović rođen je 23. decembra 1983. godine u Slavonskom Brodu, a ratna dešavanja su primorala njegovu porodicu na preseljenje u Vrnjačku Banju, gde je pohađao osnovnu školu. Nakon srednjoškolskog obrazovanja u Kraljevu, upisao je Bogoslovski fakultet u Beogradu, gde je diplomirao na temu "Samoljublje u duhovnom i duševnom životu". Nakon rukopoloženja u čin đakona, službovao je u Svilajnacu, gde je bio katiheta i koordinator verske nastave. Zatim je došao u svoju prvu parohiju, Rakinac sa Radovanjem, gde je ostavio dubok trag. Nakon toga, dolazi u Veliku Planu gde služi pri crkvi Svetih apostola Vartolomeja i Varnave.

Ostavština oca Predraga

Tokom svog službovanja, otac Predrag je ostavio dubok trag u naseljima koje je služio. Zahvaljujući njegovim naporima, obnovljen je parohijski dom u Spomen kompleksu Radovanjski lug gde je zaživeo muzej vožda Karađorđa. Takođe, postavljen je za starešinu crkve Vaskrsenja Svetog Lazara Četvorodnevnika pri kapeli na gradskom groblju.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading