Milan Đorđević
Foto: Alo/Foto: Printskrin


Nestanak Milana Đ. (41) iz Niša i dalje je tema koja izaziva veliku pažnju javnosti, a njegov otac Siniša ističe da potraga ne jenjava. Uprkos teškoj bolesti, otac nestalog Milana ističe da ne gubi nadu i da je spreman da se i sam i članovi njegove porodice podvrgnu poligrafskom ispitivanju kako bi se pronašao neki trag koji bi doveo do saznanja o sinovom nestanku.


Siniša Đ otkriva da su i desetog dana potrage jedinice žandarmerije i policije i dalje aktivne na terenu na Suvoj planini. One su koristile dronove i termovizijske kamere kako bi detaljno pregledale teren i tragale za bilo kakvim znakovima koji bi mogli ukazati na prisustvo nestalog Milana. Takođe, alpinisti su se spuštali u podnožje svih grebena i litica kako bi detaljno pretražili teren, ali do sada bez uspeha.

- Ne gubim nadu, iako je koji već dan potrage. Ja sa tim nemam problema da odem na poligraf i verujem niko iz moje porodice jer nam je cilj da ga nađemo. Nama i ide u prilog ne samo što se tog poligrafa tiče nego svih drugih stvari koje bi dovele do saznanja gde mi je sin. Potpuno smo svi iz porodice spremni na sve to jer se prvo nadamo iskreno da je živ - priča nam ovaj otac koji iako teško bolestan već deseti dan "okapava" na planini sa drugim sinom Dejanom i Milanovim prijateljima.

- Svaka infortmacija nam je dobrodošla. Žandarmerija je ovde, policija je krenula u pretragu iznad sela Gornja i Donja Studena. Sada su i neki planinari pošli na gore pa smo i njima rekli da budu pripravni ako vide neki trag. Alpinisti su se spuštali u podnožje svih grebena i litica kako bi videli da li slučajno nije pao dole, ali ništa nisu našli - priča Siniša Đ.


Gorska služba spasavanja je stala sa potragom, navodeći da su iscrpljeni i da su pretražili ogroman deo terena. Međutim, ističu da će potraga biti nastavljena čim dobiju konkretnu lokaciju gde se sumnja da se nešto od tragova nalazi.


Goran Barun, bivši zamenik načelnika Policijske uprave Niš, ističe da je neophodno sprovesti detaljnu istragu kako bi se utvrdilo zašto se Milan našao na mestu izletišta Bojanine vode. On naglašava da je važno kompletirati Milanovo kretanje kako bi se došlo do saznanja o njegovim pobudama i motivima za odlazak na pomenutu lokaciju.

- Ono što se sada radi je da se za njim raspisuje potraga, vodi se kao nestalo lice i šalje se, verovatno svim državama Balkana sa svim njegovim generalijama. Problem svakog nestanka je prvo nesaglediva bol i tragedija za tu porodicu. Svi mole boga da je živ. Što se tiče policije, mora se ustanoviti zašto je on otišao tamo. Javljanje supruzi da ne može po jedno, a može po drugo dete, dolazak kod majke i slično, mora da se zna razlog zašto je hteo da se osami, ostavljajući dva telefona u kolima - priča Barun.

Evidentno je da njegove pobude da se osami imaju neki motiv i to bi trebalo otkriti. Ma koliko to sada može da izgleda neshvatljivo, nekada je zabeleženo i nije nepoznato da ljudi sami izmisle svoj nestanak. To je nekada poznato bilo pod promenom identiteta. Policija i to svakako mora da uzme u obzir. Pitanja u njegovom poslovnom i privatnom svetu, zapravo njihovo kompletiranje bi dovelo do toga da li je on vršio suicid ili je došao u situaciju da je hteo da mu se izgubi svaki trag ili je nešto treće - ističe Barun.


Milan Đ. je poslednji put viđen prošlog ponedeljka, 10. juna, kada je otišao kod majke i zatim njegov automobil pronađen na Bojaninim vodama. Ovo je izazvalo brojna pitanja i spekulacije o motivima njegovog odlaska na tu lokaciju, a Barun ističe da je neophodno istražiti njegovo kretanje kako bi se došlo do saznanja o njegovim namerama.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading