Nevreme M.L.
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

Pripadnici SVS MUP intervenisali su na više od 20 intervencija, od čega 3 intervencije crpljenja vode iz suterena lokala u Pančevu i u Novom Pazaru i Vlasotincu, 5 gašenja požara nastalih usled udara groma i to na na kući u Prijepolju, u kafiću u Obrenovcu i na plevnji u Prokuplju, u Leskovcu i Kruševcu, 7 intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu i 4 intervencije uklanjanja limene krovne konstrukcije u Beogradu i Kragujevcu.

Nevreme

RINA

 

Jedno lice je povređeno u mestu Međa, Leskovac kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa električnog stuba i udarila lice. Lice je preuzela Hitna pomoć.

Kako se navodi u saopštenju MUP, 52 vatrogasaca-spasilaca sa 21 vozilom i 2 pumpe su bili angažovani na ovim intervencijama, a ostale lokacije se obilaze u skladu sa najavljenim padavinama.

OGLASIO SE MUP SA HITNIM UPOZORENJEM! Srbija na udaru nevremena, u Beogradu vremenski sunovrat

Foto: MUP Srbije

 

Sektor za vanredne situacije MUP prati situaciju na terenu i spreman za delovanje i pomoć stanovništvu Republike Srbije.

SVS MUP je danas opet uputio upozorenje preko svojih organizacionih jedinica, gradskim i opštinskim štabovima za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera, a u skladu sa najavom RHMZ za sutra.

U skladu sa najavom RHMZ za četvrtak, 27.06.2024. godine izdato je narandžasto upozorenje za Grad Beograd, Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Šumadijski, Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski, Zaječarski, Rasinski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski upravni okrug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading