Vremenska prognoza
Foto: Shutterstock/Alo.rs/ Shutterstock

- Već 1. jula uveče i tokom noći sa zapada i severozapada regiona stiže naoblačenje i osveženje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalnom pojavom vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom - kaže Sovilj.

To nestabilno vreme, kako navodi meteorolog, produžiće se do 7. jula uz čestu pojavu pljuskovitih padavina i sa minimalnom temperaturom od 14 do 19 stepeni, a maksimalnom od 24 do 28 stepeni.

- Promenljivo i nestabilno vreme sa padavinama usloviće temperaturu ispod proseka, a prognozirano negativno odstupanje temperature u prvoj sedmici jula sa verovatnoćom od 60 -70 odsto iznosiće od jednog do tri stepena u odnosu na referentni period 1991-2020. godine - navodi Sovilj.

Dakle, zbog obilnih padavina koje se očekuju početkom jula temperatura će biti niža od proseka.

kiša u Novom Pazaru

Foto: RINA

 

Slično vreme se, kako kaže, nastavlja i dalje, mada sa manje kiša.

Sovilj najavljuje da od 8. do 14. jula padavine će postati ređa i izolovana pojava, ali će se zadržati vazdušna masa malo hladnija od proseka. Vreme će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Srednja minimalna temperatura biće od 17 do 20 stepeni, a maksimalna od 26 do 31 stepen.

Sveukupno, u prvoj polovini jula prognoziraju se niže temperature u odnosu na prethodna leta.

- Ali će zato drugu polovinu meseca (nakon 15. jula) ponovo obeležiti pretežno sunčano i suvlje vreme, a srednje maksimalne temperature biće u porastu – od 30 do 32 stepena, uz češću pojavu tropskih noći - zaključuje meteorolog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading