Policija
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Maketa miljokaza nalik na antičke putokaze, kako i priliči nekadašnjem Sirmijumu na kojem danas leži Sremska Mitrovica, krasio je centar grada i budio interesovanje kako građana, tako i turista koji dolaze u obližnji Turistički info centar. Pre dva jutra osvanuo je polupan i razrušen. Budući da se ovakav vandalizam i uništavanje javne, zajedničke imovine ne događa prvi put, morala je da reaguje i Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica.

Pošto je mesto incidenta pokriveno sigurnosnim kamerama, nije trebalo dugo da se utvrdi ko su krivci i ono što se vidi na snimku koji je ustupljen jednim od beogradskih medija, poražavajuće je.

Grupa od četiri tinejdžera, po slobodnoj proceni - dečaka od 15 ili 16 godina, gluvarila je na stepeništu Turističkog info centra, kada je zabeležena sramna scena.

Kako se vidi već u prvom kadru, jedan od njih udara u stub, dok ga drugi snima telefonom, a potom im se pridružio i treći koji ustaje sa stepeništa, predaje drugaru cigaretu i preuzima ulogu kamermana.

Kada je njegov drug ostavio svoj pečat na miljokazu, red je došao i na njega, pa svom silinom nekoliko puta udara u stub i to - glavom.

O kakvom stepenu bahatosti počinioca se radi, reći će vam činjenica da se terasa Turističkog info centra nalazi - prekoputa zgrade policije.

Uz podeljene snimke odmah je usledila i reakcija ljudi iz Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

- Iznova i iznova Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica susreće se sa bahatim ponašanjem naše omladine. Na sve načine pokušali smo da skrenemo pažnju da je terasa javna imovina, da postoje kamere koje sve snimaju, da će isti ti snimci biti predati zgradi preko puta (MUP), međutim, uzaludno je sve - navode iz Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica i dodaju:

- Činjenica da se ovakvi incidenti dešavaju sve češće iziskuju postavljanje pitanja odgovornosti i vaspitanje mladih generacija. Da li ovo pitanje možda treba postaviti roditeljima ove dece? Možda se posle ovih slika i snimaka sami pronađu. Mi samo pitamo šta je sledeće što će mlade nade našeg grada ponovo uništiti? Kako se uopšte baviti i razvijati turizam u gradu kada je elementarna kultura poljuljana, kada svoje uništavamo i ne cenimo? - poručuju iz Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica i dodali da ima još mnogo pitanja koja će, deluje, ostati samo na papiru.

Ovo je već treći incident zabeležen na istom mestu, prošlog leta su lejzi-begovi koji su se nalazili na terasi info-centra za turiste potpuno uništeni, a miljokaz se sada uništava po drugi put.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading