zlatibor lončar
Foto: Printscreen/Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar danas je obavio prve razgovore sa građanima, kao što je najavio i obećao. Razgovori su obavljeni dan ranije u odnosu na predviđeni termin (petak od 10 do 12 časova), zbog svečane sednice Vlade, koja se održava sutra 28. juna u Кruševcu.

Ministar Lončar nije želeo da odustane od obećanog i da izneveri građane, te je zakazan novi termin, dok će svaki naredni biti po prvobitnom planu petkom od 10 do 12 časova.

Građani su sa ministrom razgovarali o različitim temama – od rešavanja oporavka i terapije nakon hirurške intervencije, preko suočavanja sa problemima međuljudskih odnosa u okviru nekih zdravstvenih institucija, pa do konkretnih predloga kako da se unapredi položaj dijaliznih pacijanata, ali i porodica sa decom sa autizmom.

Ministar je sve građane pažljivo saslušao, izašao u susret u situacijama kada je to u njegovoj nadležnosti, a svojim saradnicima (državnim sekretarima i pomoćnicima) izdao konkretna uputstva kako da se određeni predlozi u interesu pacijenata što pre implementiraju i počnu da se primenjuju.

zlatibor lončar

Ministarstvo zdravlja

 

Tim ministra Lončara ostaće u kontaktu sa svim građanima koji su danas bili na razgovoru, kako bi ispratili da li je sve što je dogovoreno i ispunjeno.

Kako je ranije Lončar izjavio, naše najveće bogatstvo je zdravlje nacije.

- Želim da zajedno sa svojim najblizim saradnicima od Vas lično čujem sa kojim teškoćama se susrećete u ostvarivanju svog zdravstvenog prava, šta je to dobro u okviru zdravstvenog sistema, a šta može da bude bolje. Zdravlje svakog čoveka u našoj zemlji je prioritet Vlade Republike Srbije i zato ću svu svoju snagu uložiti u napore da teren javnog zdravlja bude zajedničko polje svih nas, bez obzira na razlike bilo koje vrste. Pozivam Vas da razgovaramo svakog petka od 10h do 12h u prostorijama Ministarstva zdravlja, jer zdravstveni sistem pripada svima nama, služi nasem zdravlju i životnoj blagodeti cele nacije, poručio je Lončar.

Sastanke sa ministrom moguće je zakazati svakim radnim danom od 8h do 15h na broj telefona 0648811517.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading