Srbi na aerodrmu na Sardiniji
Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

Petnaest srpskih državljana zatečeno je u nezavidnoj situaciji na aerodromu Alegro na Sardiniji, gde su ostali zarobljeni nakon što im je otkazan let za Budimpeštu.

Planirani let za Budimpeštu trebalo je da bude sinoć u 22 časa, ali je otkazan oko 2 sata nakon ponoći, ostavljajući putnike u neizvesnosti. Snimak sa lica mesta prikazuje putnike koji su bili primorani da se polegnu po stolicama na aerodromu, dok su čekali rešenje situacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Nakon tri sata bespomoćnog čekanja, putnicima je konačno obezbeđen smeštaj po hotelima, ali tek u 5 časova ujutru. Situacija je posebno bila izazovna za starije putnike i porodice sa malom decom, koji su se našli u teškoj situaciji bez adekvatnih informacija i opcija za smeštaj.

Jedan od putnika, Milan P., izneo je svoje iskustvo i napore u pronalaženju rešenja. On je uspeo da organizuje zamenski let iz Olbije za Beč, ali je istakao da je situacija i dalje neizvesna. Putnici su bili primorani da traže zamenske letove sa istom avio-kompanijom, budući da im je ona nudila samo tu opciju, odbijajući da refundira novac za letove drugim kompanijama.

 

 

"I dalje smo u procesu snalaženja. Još uvek nisam stigao kući, trenutno sam još uvek na Sardiniji. Uzeo sam zamenski let iz Olbije za Beč, pa ću videti iz Beča kako da se snađem da dođem do Srbije", priča Milan P.

"Među njima je bilo i starijih ljudi koji nisu baš najbolje razumeli engleski, takođe je bilo i porodica sa dvoje male dece od 5 i 7 godina. Koji su spavali roditeljima u naručju dok su oni stajali bespomoćni na aerodromu i čekali da dobiju od avio-kompanija neku informaciju i neku opciju za smeštaj. Smeštaj nam je na kraju obezbeđen, ali tek u 5 ujutru a let je otkazan nešto malo posle ponoći", dodaje.

Nažalost, zbog različitih smeštaja u hotelima, putnici su bili razdvojeni, a Milan više nije bio u kontaktu sa ostalima. Prema njegovim saznanjima, porodica sa decom je planirala put do Budimpešte, gde im se nalazi automobil na parkingu aerodroma.

"Jer kompanija nudi samo opciju zamenskih letova preko njih, neće refundirati novac ako se leti drugom kompanijom. Nažalost razdvojili su nas sve po različitim hotelima pa nisam više u kontaktu sa njima. Porodica sa decom mislim da ide za Kaljare pa za dva dana leti u Budimpeštu jer im se tamo nalazi automobil na parkingu aerodroma", kaže Milan.

 

(Telegraf Biznis)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading