Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Ilustracija


Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za područje zapadnog i jugozapadnog dela Srbije, kao i za oblast Homolja i jugoistočnu Srbiju, gde je u naredna 2 časa moguća kiša i kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Nakon jakih nepogoda koje su pogodile ova područja u prethodna 48 sata, očekuje se postepeno smanjenje intenziteta i čestine intenzivnih grmljavinskih razvoja. Ipak, prema najavi RHMZ-a, moguća je i dalje pojava padavina, zbog čega ostaje na snazi žuti meteoalarm, što označava potencijalno opasnu pojavu.

Nakon što su jake nepogode pogodile područje Srbije i Beograda, vatrogasci-spasioci su bili angažovani u preko 80 intervencija širom zemlje. Ukupno 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi bili su na terenu, pružajući pomoć ugroženom stanovništvu. Najviše intervencija bilo je vezano za crpljenje vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, Ljiga i Uba. Takođe, vatrogasci-spasioci pružili su pomoć i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu.

Iako se očekuje smanjenje intenziteta nepogoda, RHMZ upozorava da je moguća nova pojava padavina, te se savetuje građanima da budu oprezni i prate dalje meteorološke informacije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading