Vremenska prognoza
Foto: Alo/Foto: Alo!/ilustracija

Konačno za danas IRIE meteorološki model ne prognozira nepogode, šansa za grad do 30-40%, samo sporadične pljuskove kiše praćene grmljavinom, piše meteorolog Ivan Ristić u novoj prognozi vremena za Srbiju.

Sreda i četvrtak su bili puni izazova jak vetar puno kiše nije bilo lako. Za vikend kratkotrajna stabilizacija vremena, puno sunca a malo oblaka, jača afrički anticiklon i sa njim dolaze tropske temperature koje će u nedelju dostići ponegde 36C.

U ponedeljak, 1. jula veći deo dana pretežno sunčano veoma toplo sa tropskim temperaturama izmedju 31C-36C, krajem dana i u toku noći na utorak uticaj hladnog fronta sa severozapada koji će usloviti naoblačenje a ubrzo zatim pljuskove kiše sa grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature, stoji u prognozi.

Prognoza

Facebook

 

Usled sudara vrele Afrike i svežeg Atlantika na liniji fronta mogu se razviti nepogode, zato u ponedeljak pratite upozorenja RHMZ-a.

Zatim od utorka 2. jula pa do petka 5. jula osetno svežije, najviša temperatura od 23C-28C, nestabilno ponovo dosta kiše bićemo opet u suficitu sa padavinama prema dugoročnom ECMWF modelu.

Osigurajte svoju imovinu i poljoprivredna dobra od elementarnih nepogoda i očistite odvode vode da ne bi plivali u njoj, zaključuje Ristić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading