Prevare za aranžmane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Na popularnim plažama "Orange Beach" i "Xenia Beach" u oblasti Sitonija u Grčkoj, turisti su postali svedoci porasta slučajeva obijanja automobila. Prema informacijama koje su pružili rumunski turisti, pre tri dana je primećena osoba koja je otvarala automobile na plaži i krala stvari i novac iz gepeka. Osumnjičena osoba je istog dana prijavljena da je pokrala stvari iz najmanje dva automobila. Zabrinutost među turistima je porasla jer je ovo postalo uobičajeno ponašanje, pri čemu osumnjičeni obično deluju u paru i koriste nenasilne metode za otvaranje gepeka i vrata vozila. Jedan od opisanih načina je tzv. nenasilni ulazak, gde vozač izađe iz automobila, zatvori vrata, pritisne na daljinskom ključu za zaključavanje i odlazi, da bi se zatim vratio i primetio da su stvari nestale, a da nema traga obijanja.

Mere opreza i apel građanima

Apeluje se na sve turiste da budu izuzetno oprezni i da preduzmu dodatne mere sigurnosti kako bi zaštitili svoje vrednosti. Preporučuje se da ne ostavljaju vredne stvari u vozilima, čak ni na kratko vreme, i da vozila budu dobro zaključana. Takođe, građani su pozvani da odmah obaveste lokalne vlasti ukoliko primete bilo kakvo sumnjivo ponašanje. Ovakvi incidenti podsećaju turiste da budu pažljivi i da obrate pažnju na svoje okruženje, posebno na mestima gde je veća koncentracija ljudi kao što su plaže. Sigurnost je prioritet, stoga je važno delovati preventivno kako bi se izbegle neugodne situacije tokom letovanja.

Na Fejsbuk stranici Grčka.Info upozoreno je na ovaj problem kako bi se turistima pružila potrebna informacija i kako bi bili svesni rizika. Ovo upozorenje je posebno važno jer turisti često dolaze na ove plaže da bi uživali u lepom vremenu i odmoru, te se očekuje da će preduzeti dodatne mere opreza kako bi zaštitili svoju imovinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Nikolas

29.06.2024 06:10

Šta radi Grčka policija, kada ništa ne radi ???