Kanjon Đetinje
Foto: Alo/RINA

Radovi na izgradnji obilaznici oko Užica intenziviraju se ovih dana, a zbog izgradnje pristupnog puta, deo klisure reke Đetinje biće zatvoren u periodu od 1. jula do 1. avgusta.

Prema rečima Predraga Gavovića pomoćnika gradonačelnice Užica, takva odluka doneta je zbog bezbednosti građana. 

“Trenutno se radi pristupna saobraćajnica, koja je u trupu buduće obilaznice Užica, koju izvodi podizvođač iz Čačka “VDOO Morava”. Ta pristupna saobraćajnica je do budućeg visećeg mosta, koji povezuje desnu obalu Surduk sa levom obalom Sinjevac. Taj velelepni most, koji će biti simobol grada Užica, dugačak 280 metara, ima stubne nosače na starani do Sinjevca. Da bi se do njega došlo mora da se izgradi pristupna saobraćajnica, za koju je izdata je građevinska dozvola i izvođač radova ima rok za završetak. Obzirom da se radi o bezbednosti korisnika staze koja prolazi kroz klisuru, odnosno, kanjon Đetinje, i da naši sugrađani intenzivno i u velikom broju koriste tu stazu, Grad Užice i izvođač radova su odlučili da zbog bezbednosti korisnika staze zatvorimo jedan deo te staze, od tunela broj 14, kod Velike brane do tunela 15, u dužini nekih 300,400 metara. Ta staza će biti potpuno zatvorena fizički”, naveo je Gavović, istakavši da će u dogovoru Turističke organizacije Užice koja upravlja kanjonom i izvođača radova biti postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija upozorenja.

Gavović dodaje da će Arheološki park na otvorenom “Stapark” raditi, kao i do sada petkom, subotom i nedeljom, ali se do njega neće dolaziti tursitičkim vozićem već alternativnim putnim pravcima preko Stapara. On je uputio apel sugrađanima da se pridržavaju upozorenja i zbog sopstvene bezbednosti, poštuju ovu zabranu.

Prvobitno rok za izvođenje pomenutih radova bio je 45 dana, međutim u dogovoru sa izvođačem koji će raditi i vikendom, izgradnja pristupnog puta biće završena za 30 dana, odnosno do 1. avgusta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading