nevreme
Foto: Alo/Facebook/Ivan Ristić

Visoke temperature ovog vikenda prelile su se i na ponedeljak i trajaće do kraja dana. RHMZ je objavio novo upozorenje na velike vrućine.

"Danas veoma toplo usled priliva toplog vazduha sa severa Afrike, maksimalna temperatura od 31 na severu Bačke do 37 stepeni na jugoistoku zemlje", upozorio je RHMZ.

Hladni front kreće ka Srbiji, od utorka preokret

Prema najavama meteorologa, već od sutra nas čeka pravi vremenski preokret. Na području Srbije pašće mnogo kiše, a u pojedinim delovima zemlje očekuje se i do 80 mm kiše.

Prema najavi meteorologa Ivana Ristića, sudar vrele Afrike i svežeg Atlantika može razviti nepogode, pa je neophodno pratiti sva upozorenja RHMZ-a, prenosi Blic.

- Uticaj hladnog fronta sa severozapada usloviće naoblačenje, koje će doneti pljuskove i kišu praćene grmljavinom i pojačani severozapadnim vetrom. Usled sudara vremena Afrike i svežeg Atlantika na liniji fronta mogu se razviti nepogode. Hladni talas trajaće od utorka 2. jula, pa sve do petka, 5. jula. Najviša temperatura ići će od 23 stepena Celzijusovih do 28 stepeni, biće nestabilno sa dosta kiše - najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

nevreme

Facebook/Ivan Ristić

 

 

 

Nepogode kreću sa Jadrana

Kako najavljuje meteorolog Ivan Ristić, u utorak u prvom delu sutrašnjeg dana imaćemo nepogode na južnom Jadranu, gde će biti mnogo gromova i munja. Kasnije tokom popodneva ove nepogode će se preliti i na jug i jugoistok Srbije, ali i na Makedoniju.Prema njegovim proračunima u Srbiji će najgore biti u utorak i sredu po podne kada se u Šumadiji i delu Braničeva i južnom Banatu očekuje i do 60 mm kiše.

Bez superćelijskih oluja

Prema najavi Ristića, superćelijske oluje neće biti.

- Samo hladni front na kome se mogu razviti lokalno nepogode. Oblaci, pojačan severozapadni vetar, kiša i grmljavine stižu u Srbiju u ponedeljak uveče oko 20 časova - ističe Ristić na svom Fejsbuku.

Kako će se kretati grmljavinski oblaci

Grmljavinski oblaci kreću ka regionu i jure ka Srbiji. Meteorolozi će posebno sutra obraćati pažnju na njih, a na mapi Ivana Ristića ispod može se videti kako će se kretati.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading