Sremska Mitrovica
Foto: Printscreen/Facebook

Prvi na udaru bio je Srem, uz delove Bačke i Novog Sada gde su prvi olujni oblaci doneli kišu i grmljavinu, praćenu jakim vetrom nešto posle 20 sati. 

Sremska Mitrovica rekorder 

Pljuskovi praćeni grmljavinom koji su za kratko vreme doneli ogromnu količinu padavina, izdvojili su Sremsku Mitrovicu kao grad u kojem je izmerena najveća količina padavina u poslednja 24 sata, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). 

 

Posledica toga su poplave na putevima u nižim delovima grada, gde su automobili "plivali" u vodi, budući da atmosferska kanalizacija nije mogla da primi dovoljnu količinu vode koja bi učinila puteve prohodnim. 

Fotografije i snimci lokalnih portala i građana od jutros se dele mrežama deluju dramatično, a pojava grada zabeležena je sinoć u samo nekoliko sela mitrovačke opštine.

Vetar lomio drveće i crepove

Vetar olujne jačine izlomio je drveće koje je palo na kolovoz i ispomerao crepove na krovovima građana, ali osim toga još nije zabeležena značajnija materijalna šteta. 

 

Srem i danas u crvenom 

Nova, jača oluja praćena jakom grmljavinom, olujnim vetrom i pljuskovima u Sremskoj Mitrovici je zabeležena već jutros oko 5 sati, a nisu ostali pošteđeni ni okolni gradovi i sela, odakle stižu dramatični snimci jačine udara vetra koji je nosio kišu.

Najgore prošli Mitrovica, Ruma i Inđija

 

Kako je prenela Instagram stranica "192" udar groma u Rumi izazvao je požar, a snimak vatrene stihije izdaleka objavljen je na ovoj stranici. 

Poplave na ulicama i u podvožnjaku gde su ostali zaglavljeni automobili, snimljene su i u Inđiji. 

Munje koje su parale nebo tokom gotovo cele noći, zajedno sa ogromnom količinom kiše, prizori su koje građani, kažu, ne pamte. 

RHMZ izdao novo upozorenje za Vojvodinu

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kiša će u Sremskoj Mitrovici nastaviti da pada tokom većine dana, a izdato je i novo meteorološko upozorenje za područje Vojvodine.

"I danas se na području Srbije očekuju grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više. 

Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 °C", stoji na sajtu RHMZ-a i poručuju da će hitna upozorenja najaviti jedan do dva sata unapred. 

Upaljen crveni alarm

U većini Srbije upaljen je crveni meteoalarm koji upozorava da je vreme vrlo opasno.

Kako prijaviti štetu od nevremena

Kako bi se otklonile posledice nevremena komunalne službe grada Sremska Mitrovica su na terenu, a građane koji žele da prijave štetu učinjenu od vremenskih nepogoda pozivaju da im se jave na sledeće kontakte:

JKP "Komunalije" – tel: 022/624-500, e-mail: jkp.komunalije@gmail.com

Komunalna milicija – tel: 066/615-1-615

JKP "Vodovod" – tel: 022/626-200, e-mail: vodovodsm_pr@mts.rs

Gradsko stanovanje – tel: 022/625-065, e-mail: office@gradskostanovanje.rs

RHMZ je jutros izdao upozorenje, više o tome u posebnoj vesti.

Pogledajte potop na ulicama širom Srbije.

Ovo su najdramatičniji momenti nevremena u Beogradu.

Poplava u Rakovici, bujica nosi sve pred sobom, više o tome u našem odvojenom tekstu.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading