nevreme
Foto: Alo/Foto privatna arhiva

Snažno nevreme preksinoć se obrušilo na Srbiju. Na udaru jakih oluja našli su se Vojvodina, Mačva, Beograd, Podunavlje, sever Šumadije, Pomoravlje, Braničevski okrug i istočna Srbija. Bilo je grada, olujnog vetra i vrlo obilnih pljuskova, uz jake udare gromova.

U toku jučerašnjeg dana, već od rane zore, Šumadija i Beograd zahvaćeni su novim kišnim talasom, a blagi pljuskovi su bili prisutni tokom celog dana. Procenjuje se da je palo između 80-100 mililitara kiše na teritoriji naše zemlje.

Srpskim gradovima su tekli bujični potoci, olujni vetar je čupao drveće iz korena, grad veličine teniske loptice je razvaljivao prozore i automobilska stakla, a seoska domaćinstva su bila na meti gromova.

BEOGRAĐANKA SE ZAMALO UDAVILA NA PETLOVOM BRDU!

Većina parkinga na Petlovom brdu bila je poplavljena, automobili nisu mogli ni da se vide od mutne vode, samo su krovovi vozila virili iz bara. Jedna Beograđanka je zamalo izgubila glavu pokušavajući da otvori šaht, kako bi voda otišla u kanalizaciju.

Kako joj to nije pošlo za rukom, žena je ostala zaglavljena i počela da se davi. Pukom srećom dva radnika “Gradske čistoće” su naišla, jedan je odmah uskočio u vodu i spasio je.

Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije od juče su, usled obilnih padavina, intervenisali na 50 lokacija. Najviše intervencija bilo je na teritoriji Beograda, gde je na 28 lokacija intervenisalo skoro 100 vatrogasaca sa 33 vozila i pumpom. U 15 intervencija pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na uklanjanju stabala, kao i u 6 požara izazvanih gromom, dok su, između ostalog, u tri intervencije bili angažovani na uklanjanju limenog krova i izvlačenju potopljenog vozila.

U RAKOVICI ZAMALO ZAPLIVALI MRTVACI!

Bujični potoci nisu zaobišli ni beogradsku opštinu Rakovica, tačnije ulicu 17. oktobar. Bujica je napravila klizište na brdu iza zgrade. Zemlja je počela da se spušta sa brda, a voda je pretila da probije kroz prozore i vrata stanova. Da problem bude još veći na brdu se nalazi groblje.

Stanari su se po društvenim mrežama žalili kako je toliko zemlje odneto sa groblja da preti opasnost od klizišta koje bi sa sobom povuklo i sanduke preminulih.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u gašenju 11 požara izazvanih udarom groma u Rumi, Koceljevi, Smederevu i Beogradu, kao i na uklanjanju stabala na 23 lokacije u Beočinu, Pančevu, Alibunaru, Požarevcu, Golupcu i Beogradu.

GROMOVI SPALJIVALI PORODIČNE KUĆE!

Nakon požara u Rumi i Zemunu došlo je i do buktinje u Starom Slankamenu i Smederevu. Požar u Starom Slankamenu besneo je skoro 2 sata, a u Smederevu je došlo do požara u jednoj kući u Goričkoj ulici, nakon udara groma, koji se potom proširio na tri porodične kuće.

Do požara u Rumi je došlo nakon udara groma u kuću, kao i u Zemunu, gde je buktinja izbila u jednoj porodičnoj kući u Ugrinovačkoj ulici.

Vatrogasci-spasioci su u Beočinu iz automobila, na koji je usled nevremena palo drvo, evakuisali jednu osobu koja tom prilikom nije povređena, a pomagali su i stanovništvu u crpljenju vode na devet lokacija u Bačkoj Palanci, Staroj Pazovi, Smederevu i Beogradu. Kako se navodi vetar je u nekim delovima prestonice nosio čitave krovne konstrukcije.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading