Ajdin Mujkić
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub


Kada je majka napustila malog Ajdina, njegova priča je dirnula mnoge ljude širom regiona. Sedam godina kasnije, priča o Ajdinu Mujkiću dobila je srećan kraj.

Kada je majka otišla u potrazi za boljim životom, ostavivši Ajdina sa dedom Huseinom, dečak i njegov deda su se suočili sa brojnim izazovima. Život bez ikakvih primanja u oronuloj kući, često bez struje, predstavljao je svakodnevnu borbu za njih dvojicu. Deda, koji je bio povređen i nije mogao da radi, nije mogao da ispuni Ajdinovu želju za biciklom.


Kada je priča o njihovim teškim uslovima života postala javna, ljudi širom zemlje su se mobilisali. Socijalni radnici su reagovali, a oni koji su se sažalili na njihovu priču sagradili su im novu kuću i kupili Ajdinu bicikl.

Danas, Ajdin živi sa ocem, maćehom, polusestrom i dedom Huseinom. Njihovi međusobni odnosi su se popravili, a Ajdin je izjavio da su mu se sve želje ispunile. Iako brata viđa samo jednom godišnje, kada ide kod majke za vreme raspusta, Ajdin sada živi srećnije i kvalitetnije nego ikada pre.

Ajdinova priča je primer snage i izdržljivosti, ali i solidarnosti i saosećanja zajednice. Njegova hrabrost i istrajnost inspirisali su mnoge ljude, dok je podrška koju su dobili pokazala koliko zajednički napor može da promeni živote onih koji su u potrebi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading