vreme
Foto: Alo/Screenshot

Danas je osetno svežije, a temperatura je pala. Hladan front koji je jutros došao u Srbiju drastično je spustio temperature i doneo osveženje sa jakim severozapadnim vetrom i razvojem lokalne nestabilnosti. Današnje nestabilno vreme donosi još pljuskova na koje upozoravaju meteorološki alarmi.

Vesna iz Beograda juče je pre vremenskih nepogoda izašla na terasu i termometar je tada izmerio 40 stepeni. Nakon samo 24 sata, kada je posle pljuskova i oluje koja je opustošila prestonicu, izašla na terasu, živa je pokazivala svega 18 stepeni.

vreme

Screenshot

 

 

Lekari upozoravaju da nagli pad temperature za 20 stepeni i više nepovoljno utiče na hronične bolesnike, ali i na zdrave osobe. Najviše trpe pacijenti koji imaju povišen krvni pritisak, a zbog nagle promene vremenskih prilika pritisak skače i zdravim osobama.

vreme

Screenshot

 

 

Meteorološka upozorenja od juče su na snazi, a maksimalne temperature danas neće prelaziti 26 stepeni Celzijusa. Samo tri dela Srbije neće biti pod crvenim upozorenjem i to u Pomoravlju (narandžasto), Istočnoj Srbiji (narandžasto) i Sremu (žuto).

U Srbiji je danas osetno hladnije, uz pad temperature za 15 do 20 stepeni Celzijusa u odnosu na prethodni period i oblačno vreme.

I danas se velika količina padavina sručila na teritoriju Srbije. Crveni alarm je i dalje na snazi, pa se prema kretanju oblaka i najavama nepogoda treba i upravljati, savetuju, meteorolozi.

Ovo zahlađenje trajaće do vikenda kada se očekuju ponovo temperature preko 30 stepeni Celzijusa.

- Najvažnije je da se završava ovaj balkanski monsun i da ćemo ponovo ući u naše klasično letnje vreme sa više sunca i izolovanim pljuskovima. Temperatura će za vikend biti između 30°C i 35°C - kaže meteorolog Ivan Ristić.

Blic

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading