Viši sud u Nišu sudnica
Foto: Printscreen/www.ni.vi.sud.rs


Korisnica Tvitera, Ana, postala je centar pažnje nakon što je podelila svoje iskustvo zabranjenog ulaska u sud u Kuli zbog, kako je navedeno, neprikladne haljine. Iako je dužina haljine bila ispod kolena, obezbeđenje je smatralo da su bretele na haljini neprikladne. Ana je bila primorana da se ogrne ćebetom kako bi ušla u zgradu, i to na temperaturi od skoro 40 stepeni.

„U ovoj haljini me nisu pustili u sud u Kuli, jer je neprikladna (dužina je ispod kolena ali ima bretele), pa sam na ovih 40 stepeni ušla ogrnuta ćebetom,“ napisala je Ana u svom tvitu.

 

 


Podrška korisnika Tvitera

Anin tvit izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama, sa mnogim korisnicima koji su izrazili svoju podršku. Mnogi su se složili sa Anom, ističući da pravila oblačenja treba da budu prilagođena zdravom razumu. Jedan korisnik je podelio svoje iskustvo u opštinskoj upravi, dok je druga korisnica iznela slično iskustvo u sudu u Herceg Novom.

 

 

„Da se razumemo, ja nisam protiv pravila oblačenja, ali u dugačkoj haljini bez izreza koja ima široke bretele ako su to uopšte bretele, nema ničeg neprikladnog,“ komentarisala je Ana.

"Nećete verovati, isto se desilo mojoj stranci u sudu u Herceg Novom pre oko 10 dana na 37 stepeni. Sreća pa sam u torbi imala ešarpu koja joj je pomogla. Dakle, nije do suda."

Pravila za ulazak u državne institucije u Srbiji

Prema pravilima mnogih državnih institucija u Srbiji, ulazak zahteva pridržavanje određenih pravila oblačenja. Ova pravila obuhvataju zabranu previše otkrivene odeće, kao i otvorene obuće poput papuča i sandala. U sudovima i drugim formalnim institucijama, od posetioca se očekuje da nose konzervativniju odeću koja pokriva ramena i kolena.

Ova pravila imaju za cilj da očuvaju ozbiljnost i dostojanstvo institucija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading