Venčanje u staračkom domu
Foto: Printscreen/Instagram/192.rs


U nedelju 30. juna 2024. godine, emotivna scena odigrala se u Gerontološkom centru kada je jedan par izgovorio sudbonosno "Da", dok je sveštenik Aleksandar Praščević blagoslovio njihovu ljubav.

Venčanje je organizovalo Versko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, a snimak ovog događaja objavljen je na Instagram stranici "192_rs", gde je izazvao oduševljenje i mnoge emotivne reakcije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Venčanje je obeležila skromnost, a posebno je dirnulo prisustvo korisnika Gerontološkog centra kao svedoka ovog posebnog događaja. Mnogi korisnici su izrazili svoje iskreno oduševljenje, dok su im drugi uputili najlepše želje za sreću u budućnosti.

Sveštenik Aleksandar Praščević je održao inspirativnu besedu tokom venčanja, ističući suštinsku važnost ljubavi i istinitog smisla života. Njegove reči su dodatno obogatile ovaj poseban trenutak i ostavile snažan utisak na prisutne.

 

 

- Najveća čovekova zabluda jeste da se život završava ovde na zemlji. Najveća zabluda! Čovek se ne rađa da bi samo ovde proživeo i umro nego za carstvo nebesko - rekao je otac Praščević.



Ovaj događaj još jednom potvrđuje univerzalnu istinu da ljubav ne poznaje godine, granice i prepreke. Bez obzira na okolnosti, ona ima moć da ujedini ljude i stvori posebne trenutke koji će zauvek ostati urezani u sećanjima svih prisutnih.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading