grčka plaža
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nije strano da Srbi prijavljuju česte ubode otrovne ribe "dragon fish" ili, kako je na srpskom zovu, ribe "Dragane". Ipak, ovoga puta, naša turistkinja naišla je na nešto nepoznato.

- Vadila sam morsku travu iz mora u Paraliji. Imala sam osećaj da me je ožarila i pojavilo se crvenilo i osip koje ne prolazi već danima. Da li je neko imao slično iskustvo sa morskom travom i šta ste mazali? - napisala je ona u Fejsbuk grupi "Grčka info" tražeći savet od drugih članova.

Izađu iz vode, a onda kreće žarenje i peckanje

Iako pojedini turisti nisu verovali da je peckanje nastalo od trave već da se u nju zakačio deo meduze, drugi su podelili ista iskustva iz Paralije.

- U pravu ste od trave je. Mi smo trenutno u Paraliji, juče prilikom kupanja na ruci mi se zalepila trava mnogo me je peklo. Nisam ni čim mazala prošlo je samo od sebe - napisala je jedna žena u komentarima.

Kako dodaju drugi srpski turisti, slična situacija dogodila im se i na ostalim plažama, pa tako prijavljuju opekotine od morskih trava i iz Skotina biča, Olimpik biča i Nei Porija...

- Mi bili pre dve nedelje u Paraliji i bilo je trave jer su bili i mali talasi, pa nanesu travu. Prvo kad su deca rekla da ih pecka trava mislila sam da im se učinilo dok nije i mene takoreći "ožarila" -opisuju dalje svoje iskustvo.

Ipak, mnogi smatraju da uopšte nije u pitanju morska trava, već morski organizam pod nazivom "Anemonia viridis", koji živi u plićaku pričvršćena za kamenje, a otrov koji ispušta izaziva peckanje na koži.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading