Kantarion
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub


Iako su protekla dva dana bila obeležena lošim vremenskim uslovima, sa olujama i nepogodama, ne smemo zaboraviti da je leto u punom jeku. Sa dolaskom sedmog meseca, mnogi su već krenuli na godišnje odmore, te je važno obratiti pažnju na zaštitu kože od sunca. Dermatolozi su u proteklom periodu delili savete o tome kako pravilno zaštititi kožu od sunčevih zraka, ističući važnost preventivnih mera.

Lečenje opekotina od sunca prirodnim putem

U slučaju da ipak dođe do opekotina od sunca, postoji prirodni lek koji može pomoći u njihovom tretmanu. Travar Marko Stevanović istakao je značaj kantarionovog ulja kao jednog od najboljih prirodnih preparata za lečenje opekotina. Kantarion, poznat i kao gospina trava, sadrži supstancu Hipericin koja može pomoći u regeneraciji kože. Takođe, istaknuto je da kantarion deluje i na podizanje nivoa hormona sreće serotonin, te se čaj od ove biljke često koristi za poboljšanje raspoloženja, posebno tokom zimskih meseci.

Kantarion je prepoznat kao jedna od najmoćnijih biljaka na našim prostorima, a njegovo korišćenje u prirodnom lečenju ima dugu tradiciju. Travar Marko Stevanović istakao je važnost berbe kantariona u ekološkim sredinama, naglašavajući da je najbolje brati ovu biljku u prirodnim okruženjima. Osim lekovitih svojstava, kantarion je zapažen i zbog svoje široke primene u narodnoj medicini, te se često koristi kao sastojak u raznim preparatima namenjenim za negu kože.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading