Vuk Petković
Foto: Alo/Fondacija Humanost bez granica

Vuk Petković (2019) je drugo dete iz blizanačke trudnoće. Rođen je prevremeno u 33. nedelji, hitnim carskim rezom. U prvom satu po rođenju dolazi do teškog opšteg stanja. Ostao je bez kiseonika i dobio je neonatalne konvulzije. Intubiran je tri puta u roku od sedam dana i tada je mozak usled gubitka kiseonika pretrpeo velika oštećenja bele mase, čime je narušen rad motornih funkcija.

Dijagnostikovan mu je najteži oblik cerebralne paralize – spastična kvadriplegija, astma i još drugih deset dijagnoza, koje je Vuk uspeo da pobedi. Vuk je veseo, jedan nasmejan u živahan dečak, borac i heroj, koji se svakodnevno bori da stane na svoje noge.

Sredstva su potrebna za fizikalne terapije, logopedsko defektološke tretmane, rehabilitacije, operacije u inostranstvu, preglede, analize, medicinske aparate i opremu, suplemente, lekove, kao i za troškove puta i smeštaja.

Vuk Petković

Fondacija Humanost bez granica

 

 

Ovim putem molimo sve ljude dobre volje da pomognu Vuku da prohoda, tako što će poslati SMS sa brojem 219 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu da se izvrše i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS poruka imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Upiši 219 i pošalji SMS na 2407

 Potrebno: 18.486.931,58 din

(Fondacija Humanost bez granica) 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading