nevreme
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Strašno nevreme koje se sručilo pre dva dana na selo Lipolist kod Šapca napravilo je ogromnu materijalnu štetu kakvu meštani ne pamte. Uništeni su krovovi na kućama i pomoćnim objektima, kao i zasadi voća i povrća, a stanovnici ovog mesta opisali su da je grad imao veličinu oraha.

Mnoga domaćinstva pretrpela su veliku štetu, a kako je zabeleženo, otpadao je crep sa krovova, a led je potukao bašte, njive i sve ono što su mukotrpno stvarali i u šta su uložili novac.

- Odjednom je krenulo grad sa kišom. Led koji je padao bio je veličine oraha. Bilo je strašno, mi smo bili u kući i toliko se čulo da smo mislili da će probiti ploču. Sigurno je padao pola sata, ako ne i više - kaže jedna meštanka Lipolista za Tanjug o nevremenu koje je pogodilo ovaj kraj u utorak.

Starija žena kaže da se jako uplašila, toliko da je mislila da je neko u selu zapucao.

- Uništio je kuću, štalu, pomoćnu prostoriju - priča ona.

 

 

Čovek je ispričao da je da mu je nevreme uništilo kuću.

- Pričinjena je katastrofa na kući. Voda se slivala stepenicama i ulazila u sobe, to je bilo za nepoverovati - kaže čovek koji dodaje da štetu nije mogao ni da sanira, jer kako kaže, tog dana nije mogao da nađe majstore.

Njegov sugrađanin pokazao svoj "pasat" i šoferšajbnu koju je razlupao grad.

Besna i očajna žena prepričava kako joj je led otkinuo gotovu svaku papriku koja je bila zasađena.

- Nije ostalo ništam ne znam šta ćemo da radimo, a tolike pare su dali - kaže ona.

- Do sada nikada nije bilo da pada noću grad i to veličine pesnice i nepravilnpog oblika. Gde god je udario on je polupao nešto, stvarno nemam reči - rekao je.

Nevreme sa kišom i gradom pogodilo je u utorak Mačvu, Šapčane je tog jutra probudila grmljavina, a padavine su načinile štetu u nekoliko sela u ovom području.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading