zlatibor lončar
Foto: Printscreen/Ministarstvo zdravlja

Ministar Lončar razgovarao je ovog petka sa građanima koji su se prijavili za sastanak sa ministrom, putem telefona istaknutog na sajtu Ministarstva zdravlja.

Lončar je i ovoga puta pažljivo saslušao sve građane, koji su sastanak sa ministrom iskoristili da potraže pomoć u rešavanju ličnih problema u oblasti zaštite zdravlja, zatraže savet, istaknu svoju molbu u cilju rešavanja različitih problema ili predlože ideju za unapređenje zdravstvenog sistema.

Građani su, pored ostalih, ministru izneli probleme u vezi sa neljubaznošću osoblja bolnice u Loznici, kao i nedostatak internista u OB Šabac.

Posebno je istaknut problem sa transplantacionim programom u našoj zemlji, i zabrinutost zbog neophodne transplantacije bubrega, a ministar je upoznat i sa slučajem pomeranja sa liste čekanja za ortopedske operacije, i to iz nepoznatih razloga, neposredno pred operaciju.

- Kroz razgovore sa građanima najbolje se vidi realna slika našeg zdravstva. Građani imaju različite probleme, na neke možemo da utičemo, ubrzamo ili olakšamo njihovo rešavanje. Ali ono što nećemo tolerisati, to je neljubaznost i osiono ponašanje zaposlenih u zdravstvenim ustanovama prema pacijentima. Ima dosta i ideja, predloga, dobronamernih kritika i sugestija. Ponavljam, zdravlje je zajedničko pitanje svih nas, i zato želim lično da saslušam svakoga ko želi da razgovara o problemu koji ima u oblasti zdravlja. Otvoreni smo za svaki vid sugestije, svaku ideju, predlog, kako da oblast koja se tiče baš svakoga od nas, zajednički unapredimo - istakao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Podsetimo, ministar zdravlja sa građanima razgovara svakoga petka, od 10 do 12 časova, u prostorijama Ministarstva zdravlja. Prvi sastanak sa građanima bio je prošle nedelje.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading