Zmija u dvorištu
Foto: Printscreen/Facebook


Jedan Pančevac nedavno je doživeo neobičan susret u svom dvorištu kada je primetio neobičnog gmizavca koji je podsećao na zmiju. Međutim, nakon što je podelio fotografije na društvenim mrežama, otkriveno je da se zapravo radi o gušteru slepiću, vrsti koja neodoljivo podseća na zmiju.

Kada je Pančevac prvi put primetio ovu neobičnu životinju, pomislio je da je reč o zmiji, s obzirom na njen oblik i način kretanja. Fotografije koje je podelio na Fejsbuk grupi "Pančevke i Pančevci na Fejsu" brzo su izazvale interesovanje i brojne komentare.

Zmija u dvorištu

Facebook

 

 


Zahvaljujući aktivnoj reakciji članova grupe, uskoro je otkriveno da se zapravo radi o gušteru slepiću, čija je karakteristika neobično sličnost sa zmijama. Ova vrsta guštera može da dostigne dužinu od čak pola metra, a njen gladak i sjajan izgled, u sivkastoj ili bakarnoj boji, dodatno doprinosi iluziji da je reč o zmiji.

Jedna od interesantnih osobina ove vrste guštera jeste njen rep koji deluje odsečeno, što dodatno doprinosi njenoj neobičnoj pojavi. Takođe, gušter slepić je potpuno bezopasan, a čak se hrani i mladim zmijama, što predstavlja zanimljivu biološku karakteristiku ove vrste.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading