Prevare za aranžmane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Gužve na graničnim prelazima ka Grčkoj i u ovoj sezoni su glavna tema među srpskim turistima, na mrežama se žale da su kolone kilometarske, da se čeka i po pet sati... Ipak, neki su našli alternativu.

Najveće gužve očekivano su na Preševu, na izlazu iz Srbije, ali i na graničnom prelazu Evzoni u smeru ka Severnoj Makedoniji, a mnogi će se složiti da je višesatno čekanje u koloni jedan od najgorih momenata letovanja u Grčkoj. U popularnoj grupi "Grčka info“ jedna žena objavila je savet za sve one koji se vraćaju iz Grčke – da koriste granični prelaz "Medžitlija/Niki“.

- Prošli smo za deset minuta. Ispred nas samo jedan auto. Milina -  napisala je članica grupe "Grčka info“.

Mnogi su komentarisali da je ovo jedna od najboljih opcija za putnike iz Srbije koji planiraju da letuju u Grčkoj.

- "Mi smo ušli za 5 minuta u Grčku, a pre toga na graničnom prelazu „Preševo“ čekali 5 sati“, „Dve godine vam ovo govorim, plus je Ohrid blizu“, „Uvek bilo, samo Medžitlija“ - neki su od komentara.

Oni koji su putovali ovim putnim pravcem, napominju da je jedna od prednosti ovog graničnog prelaza mogućnost da usput obiđu Ohrid i Bitolj u Severnoj Makedoniji, kao i mesto Edesa u Grčkoj, prenosi B92.

Portal Nikana.gr napominje da je mana ovog puta „to što kroz S. Makedoniju, od isključenja sa autoputa pa sve do graničnog prelaza Medžitlija u S. Makedoniji vozite regionalnim putem koji nije toliko loš, ali je dosta sporiji u odnosu na autoput“.

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading