britanac
Foto: Alo/Alo

Pol Fild je ostavio dobro plaćeni posao u farmaceutskoj industriji u Londonu i, nakon što je kao turista posetio Srbiju, rešio je da se preseli u Beograd.

britanac

Alo

 


- Doneo sam odluku da se preselim pre tri i po godine - započinje Pol. - Trebalo mi je oko godinu dana planiranja da se konačno preselim. U Srbiju sam došao kao turista, imao sam podkast gde sam pričao o prodavnicama ploča, posećivao sam različite zemlje i ocenjivao prodavnice. Ono što me je iznenadilo u Beogradu je da nema puno mesta za kupovinu dens i elektro muzike, pa se rodila ideja o selidbi i otvaranju prodavnice - kaže on.


Pol priznaje da nije puno znao o Srbiji pre dolaska:


- Jedan od razloga dolaska je što tokom pandemije nije bilo puno zemalja koje se mogu posetiti. Čim sam video Srbiju na listi gde je "zeleno" za ulazak, rekao sam: Idemo!

britanac

Alo

 

- U principu, nema velikih razlika između Srba i Britanaca - nastavlja Pol. - Imamo sličan smisao za humor, i izneadilo me je koliko je serija "Mućke" popularna ovde. Volimo sarkastičan, crni humor, i navijamo za autsajdere.


On otkriva kako je izgledao njegov život u Londonu pre selidbe:


- U kancelariji sam radio skoro 30 godina, u prodaji i marketingu, u farmaceutskoj industriji, što je veoma dosadno. Tokom pandemije svi smo radili od kuće i rešio sam da se više nikad ne vratim u kancelariju. Zajedno sa dolaskom ovde, gde sam upoznao neke neverovatne ljude s kojima sam se sprijateljio je dovelo do selidbe u Beograd - otkriva Pol.

 

britanac

Alo

 


- Pored svog "pravog" posla, radio sam i kao di-džej '80-ih, na početku rejv kulture - priseća se on. - Imao sam dosta sreće da budem na začetku dens muzike, partijali smo dosta i počeo sam da skupljam ploče. Kada se radi o srpskoj muzici, ne tvrdim da sam ekspert, ali sa upoznat sa raznim žanrovima, prodajemo čak i folk muziku. Počeo sam da prikupljam dosta Ex-Yu muzike - kaže on.


Pol otkriva da ljudi vole da kupuju muziku i imaju fizičke primere albuma omiljenih umetnika, i da može lepo da se živi od prodaje ploča, uprkos striming servisima i muzičkim platformama.


- Kvalitet života u Srbiji je mnogo bolji od Britanije - iskren je Pol. - Da se nisam preselio ovde, verovatno bih umro, što sam i rekao svojoj partnerki Ketrin koja je došla sa mnom. Iako sam imao 52 godine kad sam se preselio, to je najbolja stvar koju sam učinio u životu! - zaključuje on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading