DECU IZ ĆUKOVCA NAPAO ROJ STRŠLJENOVA, BOLI SU IH PO GLAVI, BRAT I SESTRA VRIŠTALI! Dramatična ispovest porodice Anđelković
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jul 2018. godine će zauvek ostati u sećanju porodice Anđelković zbog dramatičnog događaja koji se odigrao u njihovom selu. Dok su deca sa ispaše vraćala krave u štalu, napao ih je roj stršljenova.


Dvanaestogodišnja devojčica iz Ćukovca je ispričala svoju strašnu priču, opisujući kako su krave počele da beže ispred njih, najverovatnije uznemirene prisustvom insekata. U trenutku kada je okrenula glavu, suočila se sa rojem stršljenova i osetila jak bol u glavi usled uboda. Njen brat je takođe bio napadnut, dobivši preko deset uboda i osećajući strah da li će im neko priteći u pomoć.

- Pošli smo kući, prolazili pored šumarka kada su se uznemirile krave i krenule da beže ispred nas putem. Dozivala sam brata, nije me čuo. U tom trenutku okrenula sam glavu i ugledala roj stršljenova. Osetila sam ujed, jak bol u glavi, branila sam se rukama vrisnula sam i vikala iz sveg glasa braći i sestrama koji su bili sa nama da beže prema kući - ispričala je tada za Kurir dvanaestogodišnjakinja.

- Odjednom su krave počele da beže, ništa nisam video, počeo sam da trčim ali je nešto krenulo da me ubada po glavi, prstima, vratu. Stavio sam kapuljaču od trenerke, sve je bilo uzalud. Bili smo preplašeni. Baba i deda su pozvali tatu. Stigla je i Hitna pomoć dobili smo injekcije. Uplašio sam se da li će tata da stigne na vreme, jer nisam mogao da izdržim bol” ispričao je tada dvanaestogodišnjak.


Nakon što su ih krave spasle bežeći, deca su prevezena kolima Hitne pomoći u vranjsku bolnicu. Načelnik Službe Hitne pomoći, dr Predrag Stojanović, istakao je da je njihovo stanje bilo veoma ozbiljno zbog višestrukih uboda. Zahvaljujući brzoj intervenciji medicinskog osoblja, njihovo stanje je stabilizovano, ali je drama ostavila dubok trag u sećanju cele porodice.


Lekari su iskoristili ovu priliku da apeluju na javnost da obrati pažnju prilikom boravka u prirodi, posebno na mestima gde postoji mogućnost napada stršljenova i drugih insekata. Ujed stršljena se razlikuje od ujeda pčele ili ose, jer jedan insekt može izazvati više uboda, što može biti posebno opasno.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading